Hirdetés

Egy tervező hallgató közelebb hozná egymáshoz a kínai és az angol nyelvet.

Hirdetés

Hasznos eszközt fejlesztett Yangyang Ding, a Rhode Island School of Design hallgatója: egyszerű fémeszközök segítségével tenné könnyebbé a mandarin nyelvet beszélők angol nyelvtanulását. 

Összesen 12 kiegészítőt tartalmaz a szett, amelyek közül néhányat fogászati műszerekből alakítottak ki, jól körbefogják az állkapcsot, különféle módon nyomják le a nyelvet vagy éppen formálják az ajkakat az elérni kívánt fonetikus hangtól függően – írja a Dezeen.   

Az egyes angol szavak kiejtésének nehézségei sok angolul tanuló kínai napjait nehezítik meg, ugyanis bizonyos angol fonetikai és intonációs mintákat különösen nehéz lekövetni a kínai anyanyelvűeknek, mert ezek nem léteznek a mandarin nyelvben. 

A tervező elmondása szerint az egyik leggyakoribb nehézség a „v” hang kiejtése, azonban a felső fogak és az alsó ajak közé beillesztett fémdarab úgy igazítja a szájat, hogy előállítható legyen a hang.

Ha az eszköz beválik, értelemszerűen születhet mindenféle mutációja, például mindjárt a szomszédos Japánban, ahol viszont az „l” és „r” betűk tűnnek megkülönböztethetetlennek, a mássalhangzó-torlódásokkal meg végképp nem tudnak mit kezdeni. És persze ne legyünk igazságtalanok, természetesen a keleti nyelvekben is van számtalan hang, hangsúly, amit jóformán lehetetlen megtanulni a más anyanyelvűeknek.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Lenyűgöző töltőtollat tervezett Kengo Kuma

Lenyűgöző töltőtollat tervezett Kengo Kuma

A Varius toll elegáns acélvázát az építész kedvenc alapanyaga, a fa borítja.

Elhunyt Hollandia ikonikus alakja, Jan des Bouvrie designer

Elhunyt Hollandia ikonikus alakja, Jan des Bouvrie designer

Ha a hollandok a fehér színre gondolnak, minden bizonnyal Jan des Bouvrie jut róla az eszükbe.

Öt éven belül a napenergia lesz a legnagyobb energiaforrás Európában

Öt éven belül a napenergia lesz a legnagyobb energiaforrás Európában

Ezzel pedig az egész világot megelőzzük.

Hirdetés