Hirdetés

Limitált kiadású Mizo Art Coffee kollekció érkezett a Szépművészeti Múzeum és Magyar Nemzeti Galéria együttműködésével. 

Bárki bárhová magával viheti a művészetet, és nem „csak” egy könyv formájában: a Szépművészeti Múzeum és Magyar Nemzeti Galéria együttműködésével limitált kiadású Mizo Art Coffee kollekció készült, ezzel is élénkítve az érdeklődést a művészetek iránt.

A harmincdarabos kollekcióban megtaláljuk többek között Csontváry Kosztka Tivadar: Zarándoklás a cédrusokhoz Libanonban című művét, odabent laktózmentes tejből készült latte macchiatóval, Szinyei Merse Pál Majálisához pedig egy könnyedebb americano passzolt.

A kezdeményezés önmagában is figyelemre méltó, de még jobb, hogy az egyes dobozokhoz leírás is készül, ahol a Zarándoklásról, a Majálisról és a többi festményről is olvashatunk, és persze az adott dobozban lévő kávéról is.

Sőt a sorozathoz egy kódex is készült a kávézás történetéről, a kávéházi kultúráról, kávé és művészet kapcsolódási pontjairól.

Ezen túl a két intézmény és a vállalat együtt egy képzőművészeti pályázatot is hirdetett középiskolai diákok számára, amelynek a beadási határideje október 30-a.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Ókori animációk a Szépművészeti Múzeumban

Ókori animációk a Szépművészeti Múzeumban

Egyedülálló együttműködés a METU Animáció mesterszakos hallgatóival.

Rejtőzködő festmények

Rejtőzködő festmények

100 éve rejtőzködő Rippl-Rónai festményt árverez el a Virág Judit Galéria.

A mindenség körforgása | Leo Rooftop

A mindenség körforgása | Leo Rooftop

Megérkezett a Zodiákus koktélkollekció.

Hirdetés