Hirdetés

Női és férfi ízlés összehangolásából születik egységes, harmonikus otthon Zuglóban.

Mutatós látványterveket tett közzé a Z.ESTILO belsőépítészeti stúdió egy készülő budapesti családi házról. A tervről a stúdió vezetőjét, Zámbó Tímeát kérdeztük.

A helyszín Zugló, az épület egy új építésű, kétszintes, mintegy 200 m2-es családi ház. A terven meghatározó a nagy üvegfelületek, valamint a beton- és faburkolatok összjátéka, e három alapelem harmonikus egységet alkot a térben. A letisztult, egyenes vonalakat a mobiliák puhább, kerekded formái oldják.

„A tulajdonosok már kész építész tervekkel vásárolták a telket, de időközben belsőépítészeti igényeik alakítottak az építészeti kialakításon is – magyarázta Zámbó Tímea. – Például eredetileg átlagos belmagassággal készült volna a teljes földszint, de

nagy vágyuk volt egy dupla belmagasságú közösségi tér, amit a nappalinál valósítunk meg, és ami ezáltal az otthonuk legimpozánsabb tere lesz.”

A tulajdonos egy háromgyermekes fiatal házaspár, akikkel mindvégig nagyon gördülékeny közös munka folyt: „Tudták mit szeretnének, és nem érdekelték őket a megszokott megoldások, mindent a saját igényeikre szabtunk. Ilyen a magasított étkezőasztal is, ami szokatlan lehet egy család részére, de számukra ez egy igazán kedvelt kialakítás.”

Fentebb említettük az anyaghasználat és a formavilág harmóniáját, aminek kialakításáról a belsőépítész elárulta, hogy „a feleség a meleg, barátságos fa felületeket, a férj az indusztriálisabb jelleget kedveli, így az én feladatom volt a kettejük ízlésvilágából egy egységes, harmonikus otthont formálni.”

A harmónia ugyanakkor a stúdió védjegye is, elvégre érezhető „az összes Z.ESTILO projektben, az ügyfelek sokszor kifejezetten emiatt választanak minket.”

A természetes fény mellett külön hangsúlyt kapott a világítás kezelése: a mesterséges fénynek nemcsak az elosztására ügyelt a tervező, de a designlámpák formavilágára is. A spotlámák és függesztett lámpák mellett mutatós és egyedi megoldás készült a falikarok helyett. Külön érdem a konyhapult fölötti fekvőablak, ami a sütés-főzéshez is biztosít természetes fényt.

„A jelenlegi látványtervek megjelenítik azt a hangulatot, ami a megrendelő házaspár karakterét leginkább tükrözi, de előfordulhat, hogy a munkafolyamat közben beleszeretnek még valamibe, amivel színesíthetjük a jelenlegi terveket – tervezőként ezekre a változásokra mindig nyitott vagyok, mert annál jobb lesz a végeredmény, minél inkább magukénak érzik a tereket” – árulta még el Tímea.

A házba a tervezett menetrend szerint idén nyáron költözhet majd be a pár a gyermekeivel.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Jön a hetedik Caracalla Design Days

Jön a hetedik Caracalla Design Days

2019 októberében ismét megnyitja kapuit a belsőépítészek által leginkább várt szakmai kiállítás, a Caracalla Design Days.

Egy étterem, ahol mindenről a lazac jut az eszedbe
  • 2019-10-10 08:00
  • Deco

Egy étterem, ahol mindenről a lazac jut az eszedbe

A belső designt az étterem séfje, Helene Darroze ihlette. 

Elindult a nevezés Az Év Irodája versenyre

Elindult a nevezés Az Év Irodája versenyre

Új kategóriákkal és design kiállítással ünneplik Az Év Irodája verseny évfordulóját.

Hirdetés