Hirdetés

A minimál stílusú forma egy hároméves tervezési és fejlesztési periódus eredménye.

Tartós, akár több generációt kiszolgálni képes, és sorozatgyártásra is alkalmas babahintát tervezett Oravecz András és Németh Ádám. A hagyományos hinta és bölcső ötvözéséből létrejött baba- és szülőbarát Adamo elnyerte a Magyar Formatervezési Díjat terv kategóriában. A könnyen kezelhető eszközt a tervezők mutatják be a Budapest Design Week videóján.

Az Adamo-Hammock Kft. 2005 óta forgalmaz csecsemők és kisgyermekek számára készülő saját fejlesztésű lakberendezési tárgyakat. A brand bevezetés előtt álló babahintája mindössze egyetlen ponton rögzített, így szinte bármilyen irányú kilengésre képes.

Speciális kialakításának köszönhetően tökéletesen utánozza azokat a mozgásokat, amelyek az anyaméhben érik a babákat.

Ezek az ingerek pozitív hatással vannak az idegrendszer fejlődésére, emellett megnyugtató, biztonságot adó emlékeket is idéznek. A rendszer fogyatékossággal élő és koraszülött csecsemők esetében is rendkívül hasznos, hiszen a változatos egyensúlyi ingerek kiegészítik, hatékonyabbá teszik a korai fejlesztést.

A hinta kétféleképpen rögzíthető: egy speciális alkatrész segítségével a plafonba fúrva egy rugóval ellátott kötélre függeszthető, de saját állvánnyal is rendelkezik. A hinta kiemelkedő minőségű: fakerete kezeletlen rétegelt lemez, fekvőfelülete puha, mosható százszázalékos pamutból készül, és akár három-négy babagenerációt is kiszolgál.

Az összes díjazottat és munkáikat ebben a cikkben mutattuk be.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Visszarendeződés nem lesz – megnyílt a Budapest Design Week

Visszarendeződés nem lesz – megnyílt a Budapest Design Week

Az „új normálist” igyekszik megfejteni az idei Design Hét Budapest.

Design Hét a körforgásos gazdaságra átállás jegyében

Design Hét a körforgásos gazdaságra átállás jegyében

Magyarország még a körforgásos gazdaságra való átállás elején jár, az idei Design Hét edukál, párbeszédet kezdeményez, és maga is innovál ezen a téren.

Az intelligens tápszerkiegészítő

Az intelligens tápszerkiegészítő

A Hoito egy kompakt, pár mozdulattal használható gép, amely egy összetett, sokáig tartó folyamatot sűrít magába.

Hirdetés