Visszatértek a színek és a vegyes stílusok: a letisztultság még mindig meghatározó, de már nem mindenható. 

Ugyan a letisztultság és átláthatóság még mindig meghatározó, a korábbi éveket uraló minimalizmus már kevésbé hangsúlyos a 2020-as konyhai trendekben. A klasszikus fehér mellett egyre népszerűbbek az élénk színek és különleges anyagok, de jól működik a különböző stíluselemek vegyítése is. Mindemellett a környezetkímélő megoldásokon, például a vízkezelési technológiákon keresztül a környezettudatosság és zero waste gondolkodás is megérkezett a konyhába.

Nyitva vagy csukva?

Míg korábban a minimalista szemléletmód, és a letisztult elegancia a konyhai eszközök és alapanyagok rejtett tárolását kívánta meg, addig 2019 végére a konyhai tároló trendek megengedőbbek lettek. A nyitott tárolókkal és polcokkal a szabad falrészek is funkciót nyertek. A minimalizmus persze nem tűnt el teljesen: a szellősen pakolt polcrendszereken keresztül tovább él 2020-ban is. 

Fehér vagy színes?

Habár a teljesen fehér konyha design sose megy ki a divatból, a következő szezonban a színes felületek dominálnak majd. 2020-ban a zöld különböző tónusai mellett a meleg földszínek is fontos szerepet kapnak. A sötét és világos árnyalatok vegyítése emellett a luxus érzetét teremti meg. 

Vissza a természetbe!

A növekvő környezettudatosság és a zero waste mozgalom térnyerése a konyhai trendekben a rusztikus irányzat és vintage bútorok visszatérésében jelenik meg.

A rusztikus hangulatot a természetes anyagok használata biztosítja a konyhában, mint például a nyers kő, fa vagy egyes fémek. A vintage trend visszaköszön a konyhai eszközök (például turmixgépek, kenyérpirítók, vagy épp a sütők és hűtők) kínálatában is.

Az otthon lelke

A környezet- és egészségtudatosság jegyében az otthon főzés is reneszánszát éli, és ez a következő szezonban sem lesz másképp. Legyen épp egy baráti összejövetel, gourmet randi vacsora vagy épp egy tízperces megúszós kaja, nem mindegy, hogy receptjeinkhez milyen vizet használunk. Akármilyen apropóból is ragadunk fakanalat, a jó minőségű szűrt víz hozzájárulhat ételeink és italaink élvezeti értékéhez.

Egy konyhai vízszűrő beszerelésével biztosíthatjuk otthonunk szűrt víz ellátását és még a konyhai designról sem kell lemondanunk. A BWT beépíthető vízszűrő készülékei teljesen rejtve maradnak a pultban, ráadásul már nincs szükség külön, kiegészítő csaptelepre sem, hiszen az innovatív csaptelepekkel mi döntjük el, hogy sima vezetékes, vagy szűrt víz folyjon.

(Készült a világszerte 25 országban, 82 leányvállalattal jelenlévő BWT összeállítása alapján.)
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Elárverezik az Andrássy Rezidencia berendezési tárgyait

Elárverezik az Andrássy Rezidencia berendezési tárgyait

Az ötcsillagos borsodi hotelt felújítják, a berendezéseit újra cserélik.

Így teljes az ünnep: mézeskalács-bútorok az Ikeától

Így teljes az ünnep: mézeskalács-bútorok az Ikeától

Imbuszkulcsot nem mellékelnek hozzá, de a leírása ugyanolyan, mint a valódi bútoroké.

Érintésmentes Roca-megoldások: fedezze fel termékeinket, melyek védik az egész család egészségét

Érintésmentes Roca-megoldások: fedezze fel termékeinket, melyek védik az egész család egészségét

Fedezze fel termékeinket, melyek védik az egész család egészségét.

Hirdetés