Hirdetés

A SALT Budapest tradicionális konyhát és hangulatot kínál, ami az enteriőrben is megjelenik.

Konyha és kiszolgálás, név és design tökéletes egységben jelenik meg a SALT Budapest étteremben a pesti belvárosban. A hagyományos, vidéki hangulatot a természetes anyagokat és egyszerű motívumokat alkalmazó design is erősíti. 

„Úgy szeretem az édesapámat, mint az emberek a sót” – a népmeséből vett idézet sok mindent megmagyaráz a belvárosi SALT Budapest fine dining étteremmel kapcsolatban, a névválasztást egyértelműen, de a hely pozicionálását is.

Fotó: Zoltai András

A koncepció a tradicionális magyar konyha alapjainak felidézése: Tóth Szilárd séf ételeiben központi szerepet játszanak a gyógy- és vadnövények, melyek többségét maga gyűjti vidéken, egy részét pedig kistermelők szállítják. Ezek a különleges alapanyagok frissen, vagy fermentálva kerülnek a fogásokba – írják a Facebookon. Olyannyira kötődnek a hagyományokhoz, hogy a sonka és szalonna egyenesen Szatmárból, Tóth Szilárd családjának hústermelőjéből érkezik, a kenyér – a magyar étkezési kultúra alaptétele – ugyanakkor helyben készül, hogy frissen kerülhessen az asztalokra. Kiváló borászatok termékei mellett ritkaságokat is kínálnak.

Belváros ide vagy oda, a tradicionális jelleg meghatározza a közös étkezésre szánt időt és hangulatot: akárha egy vidéki családi vacsorán lennénk.

Az étterem a Hotel Rum neoreneszánsz épületén át közelíthető meg, vagyis az utcáról nem léphetünk be, ám a hatalmas kirakatok már ott is jelzik, hogy valami különleges történik az üvegfüggöny mögött.

Fotó: Zoltai András

Amilyen gondosan válogatja Tóth Szilárd az alapanyagokat, olyan körültekintően járt el Laki Eszter és csapata, a studio NUR az design kialakításakor. A séfasztal az étterem központi részén helyezkedik el, így a vendég bármikor odaléphet a vendéglátókhoz.

A SALT Budapest a CNN budapesti éttermekről szóló összeállításába is bekerült:

A gasztronómiai koncepciót az egyszerű elemeket, szabadkézi rajzot használó grafikai tervezés is tükrözi, de ugyanilyen fontos a természetes anyagok (fa, kő, növények) használata; egyszerűsített a logó is: a SALT-ból csak a kezdőbetűt használják, fűszerként néhány szem sóval, így utalva a mottóra: „Milyen lenne az élet só nélkül?”

Hogy ne legyen sótlan, arról a két házigazda – a séf mellett az étterem vezetője, Boldizsár Máté – gondoskodik, ugyanis sokszor maguk viszik az asztalokhoz a fogásokat, és olykor mesélnek is az ételekről.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Új, duplateraszos étterem a Kálvin téren

Új, duplateraszos étterem a Kálvin téren

Minőségi borokat és helyi ételspecialitásokat kínál a Winestone étterem.

Megújult a Hotel Helia Episode Étterme és terasza
  • 2019-07-05 12:39
  • Deco

Megújult a Hotel Helia Episode Étterme és terasza

Elegáns és letisztult látványvilággal, különleges belsőépítészeti megoldásokkal újult meg a Danubius Hotel Helia Episode étterme és a szálloda terasza.

A Bauhaus és kubista művek ihlették a DNB Budapest tereit
  • 2019-03-29 12:00
  • Deco

A Bauhaus és kubista művek ihlették a DNB Budapest tereit

DNB Budapest: friss étterem koncepcióval erősít a Budapest Marriott Hotel

Hirdetés