A Historic Royal Palaces – Great Masters nevű kollekció az Egyesült Királyság történelmének több mint ezer évét dolgozza fel.

A Cole & Son legújabb, Historic Royal Palaces – Great Masters kollekciója tisztelgés mindazon kézművesek és urakodók előtt, akik a mai Egyesült Királyság megbecsült jelképeinek számító, hat legismertebb királyi rezidenciát megalkották. A Great Masters sorozat a brit történelem több, mint ezer évét sűríti egybe a középkortól egészen a viktoriánus évtizedekig – mégpedig olyan közismert palotákból nyert minták, színek és részletek segítségével, mint a Tower of London vagy a Hampton Court

A Verrio Mirrors sorozatot a Hampton Court palota főlépcsője ihlette, melynek optikai illúziókkal zsúfolt festményeit Antonio Verrio készítette.

 

A Great Masters sorozat azon építészek, képző- és iparművészek, vésnökök, kovácsmesterek és kertépítészek előtt tiszteleg, akiknek kivételes tehetsége és veleszületett eredetisége döntő szerepet játszott abban, hogy e hat palota a mai napig ámulatba ejtse látogatóit.  A Tower of London szigorúsága, a Hampton Court Palace eleganciája, a Kensington Palace kertjeinek bujasága, a Banqueting House klasszikus szépsége, a Kew Palace egyedi bája és a romantikus Hillsborough Castle mind inspirációul szolgált a Cole & Son designrészlegének munkatársai számára a kollekció megalkotása során.

 

A Verdure Tapestry megalkotását egy 17. századi falikárpit ihlette, mely ma is megtekinthető a Kensington Palotában. A részletgazdag, csodás színekben pompázó minta a kollekció legkülönlegesebb eleme, mely panelként és egyedi, selyem falikárpit változatban is elérhető.

 

A Wren Architecture az egyik leghíresebb brit építész, Christopher Wren előtt tiszteleg, ugyanis annak a Hampton Court palotának két homlokzatát ábrázolja, melynek bővítése Wren nevéhez fűződik.

 

A kollekció 17 eleme szabadon merít a különböző korszakok, stílusok és műfajok legszebb darabjaiból, a végeredmény mégis egy harmonikus, elegáns, nagyvilági pompát sugárzó sorozat, melyben tökéletesen kiegészíti egymást az angol rózsakerteket idéző virágminta (Hampton Roses), a rézkarcra emlékeztető homlokzati rajz (Wren Architecture), a fametszetet imitáló nyomat (Gibbons Carving) és a tiszta, nyári égboltot ábrázoló modell (Fresco Sky).  A Palace Tales három közismert palota: a Tower of London, a Hampton Court Palace és a Kensington Palace homlokzatát ötvözi egy színpompás mintázatú tapétán, mely számos titkos szimbólumot is rejt.   

 

A Gibbons Carving egy fametsző: Grinling Gibbon 17. századi munkáját ülteti át tapétaformába – elképesztő részletességgel.

 

A kollekcióban szereplő Tudor Garden sorozat a hagyományosan geometriai mintákban kialakított, úgynevezett knot garden-eket idézi, melyekben illatos fűszernövényeket termesztettek, többek között a Hampton Court palota kertjében is. A mintát tulipánok, II. Mária angol királynő kedvencei egészítik ki.  

A Fresco Sky-t a Hampton Court palota királyi lépcsőházának freskói inspirálták. Könnyed, légies, és annak ellenére, hogy eredetije több száz éves, igazi mai darab.

A Tijou Gate egy francia kézműves mesternek: Jean Tijou-nak állít emléket, aki számos különlegesen kidolgozott, aranyozott, kovácsoltvas kaput hagyott az utókorra a királyi paloták kertjeiben.
 

A paloták megőrzéséért felelős, nonprofit Historic Royal Palaces szervezettel szoros együttműködésben létrehozott, új Cole & Son kollekció már elérhető a Hephaistosban! A teljes kollekció megtekinthető itt

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Gépeléssel kialakított tapétát alkotott egy testvérpár

Gépeléssel kialakított tapétát alkotott egy testvérpár

Valicsek Éva és Ildikó az NLXL számára tervezett Geometrikus tapétát, amely a Milánói Design Héten debütált, és már világszerte elérhető.

Új névvel folytatja a Farrow&Ball márkaképviselete

Új névvel folytatja a Farrow&Ball márkaképviselete

A NATURALii Concept Store termékpalettájának összekötő hídja a természetesség.

Virtuálisan bejárható Frida Kahlo szülőháza

Virtuálisan bejárható Frida Kahlo szülőháza

A sétán jól átjön az a vibrálás, amely Kahlo személyiségét és az egész életét jellemezte.

Hirdetés