Hirdetés

Bemutatkozik a Back to Home kollekció

A 2023-ban teljes átalakuláson átment Foncière alkotócsapata immáron a Foncière store brand zászlaja alatt mutatta be első lakberendezési kollekcióját, a Back to Home szériát, amit a KOLONAAD-dal együttműködve alkottak meg.
 

A Back to Home kollekció egy részével a szeptemberi S/ALON BUDAPEST-en ismerkedhetett meg a nagyközönség, ahol egy nagy sikert arató, őszi alfresco díszletben mutatkoztak be a lakberendezési széria első tárgyai.
 

A Foncière store brand és a KOLONAAD standja a S/ALON BUDAPEST lakástrend kiállításon

A teljes kollekció majdnem két tucat tárgyat foglal magában, amelyek egész lakásunkat felkészítik az otthon melegében töltött időszakra. A Foncière store brand csapata a művészet és design közötti határmezsgyéket állítja kihívás elé, így hát nem véletlen, hogy

a Back to Home koncepcióját a csendéletek inspirálták, amik amellett, hogy hétköznapi, funkcionális tárgyainknak adnak új megvilágítást, kimerevített nyugalmat is szimbolizálnak.

Fotó: Kovács Alida

A Foncière store brand 3 tervezője és 1 képzőművésze, valamint a KOLONAAD párosa egyéni stílusuk alapján reagált erre a témára. A munkáiban a fenntarthatóságra kiemelt hangsúlyt fektető Dénes Petra szabászati bőrhulladékból készített szőnyeggel, légycsapóval, poháralátét-szettel, étkészlettartóval, kosárszerű tárolóval és párnahuzattal, Kecskés Orsolya ékszertervező zománcos gyertyatartókkal, fűszertartókkal, kanalakkal és négyzetes lapostányérokkal, míg Varga Flóra textiltervező mintás pléddel, asztali textilekkel (szalvéta, konyharuha, terítő), kerámiákkal, kollázsokkal és shopper baggel rukkolt elő. A festőművész Uzsaly Márton továbbá két kis- és egy nagyméretű olajfestménnyel egészíti ki a szériát, előbbiek asztali képként és fali kiegészítőként is megállják a helyüket.

Fotó: Kovács Alida

A Foncière kis méretű tárgyait a KOLONAAD Design tervezői, Berkes Ákos Kolos és Berkes Ádám Csanád kőris étkezőasztala, lerakóasztala, széke és tömörfa falburkolati elemei teszik kerekké.

Az alkotók célja az volt, hogy a kollekció darabjai ne csak a konyhában, étkezőben állják meg a helyüket, hanem a nappaliban, hálószobában elhelyezve és alkalmazva is harmonikus pontjai legyenek otthonainknak.

„A Foncière-rel mindig is azt szerettük volna, hogy a hazai designt és képzőművészetet szerethető és fenntartható formában csempésszük be a vásárlók mindennapjaiba. Úgy gondolom, hogy a KOLONAAD-dal együtt kidolgozott első kollekciónkkal jó úton vagyunk efelé”

– teszi hozzá Uzsaly Márton.

A termékek precíz, gondos munkával, egyedi megrendelésre készülnek rendhagyó módon az Andrássy úti showroomot szorosan körülölelő műhelyekben, valamint a KOLONAAD törzshelyén, ahol a tervezők előzetes bejelentkezéssel várják a látogatókat.
 

 Foncière | Facebook | Instagram
KOLONAAD Design
| Instagram
 

Forrás: sajtóanyag

 


Octogon Deco Magazinunkra itt tudsz online előfizetni.

A magazin a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.Kapcsolódó cikkek

Kengo Kuma: A 21. század épületeinek fő alapanyaga a fa lesz

Kengo Kuma: A 21. század épületeinek fő alapanyaga a fa lesz

Az építész nagy utat járt be a posztmoderntől a fa építészetét megalapozó shakkei filozófiáig.

157 - 2020/1

157 - 2020/1

Megjelent az OCTOGON magazin idei első lapszáma, középpontjában a műemléképületekkel. Olvashattok többek között a Párisi Udvarról, a Magyar Nemzeti Múzeumról, a Millennium Házáról, a Tisza Lajos Irodaházról, az újjászületett Rumbach-zsinagógáról, a Puskás Ferenc Stadion műemléki átalakításáról vagy a felújított kaposvári Csiky Gergely Színházról – mindezekkel műemlék és építészeti kánon viszonyát, határpontjait keressük, és remélhetőleg hozzáteszünk a kortárs kultúra és a műemléki rekonstrukciók dialógusához.

A Párisi Udvar felér egy időutazással

A Párisi Udvar felér egy időutazással

Korok és stílusok, fantázia és valóság, élő munka és százéves high-tech alkot lélegzetelállító elegyet.

Hirdetés