A belső designt az étterem séfje, Helene Darroze ihlette. 

Lazac színű felületek, a tenger áramlását megidéző bútorok, gasztronómiával kapcsolatos falfestmények jelennek meg a The Connaught éttermében, amelyet nemrégiben Pierre Yovanovitch tervezett újra. A megújult design érdekessége, hogy teljesen egészében visszatükrözi a Michelin-csillagos séf, Hélène Darroze főzési szokásait és menüjét.

Fotó: pierreyovanovitch.com

A francia tervező Pierre Yovanovitch egy olyan belső tér kialakítására kapott megbízást, amely jól rezonál az étterem séfjének kifinomult stílusára, egyben az étterem menüjére is, nem feledve a vendégeknek nyújtott étkezési élményt sem. Arra is ügyelt, hogy a tradicionális és a modern közötti egyensúly fennmaradjon, így a teljes szerkezetet nem alakította át, de a korábbi sötét színeket a sokkal világosabb, esetenként lazacszín tónus váltotta fel. A bútorokat kézművesek készítették, a tölgy étkezőasztalokat ívelt, homok színű bőrkanapék és tojássárga karosszékek veszik körül. 

A séf, Hélène Darroze az alapanyagokat elismert és megbízható mezőgazdasági termelőktől vásárolja, és annak alapján alakítja étlapját, hogy a termelők éppen mit tudnak szállítani szezontól függően. Yovanovitch  éppen ezért alkalmazott kézműveseket a bútorok megalkotásakor, hogy ez is egybecsengjen Darroze gondosságával és alaposságával. 

Fotó: pierreyovanovitch.com

Helene Darroze karrierje során két Michelin-csillagot kapott, és egyike annak a 17 nőnek, akiket baba formájában a 2018-as nemzetközi nőnap alkalmából a Barbie is megalkotott.

Forrás: dezeen


Octogon Deco Magazinunk a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.



Kapcsolódó cikkek

Csiszolt gyémánt
  • 2022-08-10 09:00
  • Deco

Csiszolt gyémánt

Terek több szerepben

Terek több szerepben

Multifunkcionális kislakás a belvárosban.

A történet folytatása

A történet folytatása

Fontainebleau kastélyának kortárs belsőépítészete.

Hirdetés