Visszatekintve az elmúlt évre Szász Kati, a Deco magazin főszerkesztője kiemelt 10 meghatározó belsőépítészeti projektet a 2021-ben megjelent lapszámokból. Ezúttal a Furtenbacher Adrienn és Szén Molnár Tamás, valamint Szűcs Ildikó stylist által tervezett törökbálinti otthont idézzük fel az OCTOGON DECO 2021/6 számában megjelent cikkünk újraközlésével.

A meredek hegyoldalba épült modern villa lakói nap mint nap gyönyörködhetnek a lélegzetelállító panorámában, míg az igényes belső terekben a harmónia mellett néhány különleges megoldás is helyet kapott.

 

Alkalmazkodva a terepviszonyokhoz az újépítésű lakópark néhány épülete esetében a bejárat a ház felső szintjén található, ahonnan egy belső lépcső vezet a földszintre.

 

A Törökbálinton található villa tervezésébe az építkezés közben kapcsolódtak be a tervezők, így még alaprajzi módosításokra is volt lehetőségük, valamint az épületgépészeti és az elektromos tervezésbe is bele tudtak folyni. A tulajdonosok korábban hosszabb időt töltöttek Japánban, és komolyan megérintette őket ez a több évezredes,ősi hagyományokra épülő kultúra. Japán híresen letisztult, egyszerű, ugyanakkor praktikus és esztétikus belső tereiből szerettek volna valamennyit saját otthonukba is átültetni úgy, hogy az mégse hasson túlzottan idegenként a hazai környezetben. 

 

Bár viszonylag szerényebb terület állt rendelkezésre, ráadásul a lejtős beépítésből következően csak egy kisebb méretű ablak kialakítására volt lehetőség, a félszigettel kiegészített fa frontokkal kialakított konyhabútor és a hozzá kapcsolódó étkező nagyvonalú és esztétikus lett.

 

Végül a belsőépítésszel közös gondolkodás eredményeként született meg elegáns, mégis könnyed, vidám hangulatú otthonuk, amelyben harmonikusan, játékosan egészítik ki egymást a különböző stílusjegyek. Geometrikus formák, halvány, finom kék árnyalatok, a szürke felületekhez párosított tölgy furnér bútorlapok kiegyensúlyozott együttese alkotja az összképet, amit kortárs alkotók művei egészítenek ki.

 

A kék háttér elé állított sárga komód a kortárs művészeti alkotással különleges színfoltot képez a hálószobábanA nappaliban meghatározó szerepet kap az egyedi tervezésű, látványos polcrendszer saját megvilágí - tással és az alacsony, natur színű, kényelmes kanapé.

 

A számos apró japán utalás mellett, az egyik fürdőszobában feltűnik a 19. században élt híres mester, Hokuszai Nagy hullám című képének felnagyított mása is. Mivel a pár egyik hobbija a főzés, a nagyvonalú, kényelmes konyha kiemelt figyelmet kapott a házban.

 

A ház egyik fürdőszobájának meghatározó részlete Hokuszai Nagy Hullám című festményének méretre nyomtatott képe, amivel a szabadon álló kád fölötti teljes falszakaszt dekorálták.

 

Ugyancsak extra feladatot jelentett a világítás, ugyanis a félig földbe süllyesztett épület különleges megoldásokat kívánt, ezért felülvilágító ablakokat építettek a lépcsőházba és savmart üvegből készítettek falat és üvegajtókat a fürdőszobákba. Mindemellett a legmodernebb gépészeti technológiákat és okosotthon rendszert építették be, melyekkel a mosókonyha egyedi szárítórendszerétől a kamráig minden funkció nyomon követhető.

 

A keskeny közlekedőben lévő gardróbot dekoratív lámpatestekkel, tükörajtós gardróbszekrénnyel alakították különlegessé. Különleges textúrák, extrém anyagok, maximális helykihasználás

 

Tökéletes harmónia jellemzi az enteriőrt, kevés, de jól megválasztott tárggyal. A szürke különböző árnyalatait a fafurnér felületek, a természetes anyagok és a játékos, geometrikus formák ellenpontozzák.

 

A nappali terét a kevés, ám praktikus, különleges bútor teszi nagyvonalúvá. Itt is megjelenik a japán enteriőrökre jellemző szellős elrendezés, miközben a fókusz a hatalmas nyílászárón át feltáruló kilátáson van.

 

Belsőépítészet: Furtenbacher Adrienn, Szén Molnár Tamás 
Stylist: Szűcs Ildikó

 

További fotók a galériában!


Octogon Deco Magazinunkra itt tudsz online előfizetni.

A magazin a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.Kapcsolódó cikkek

Óvatosabban tervezzük az otthonaink felújítását, de a napelemes tetőcserép továbbra is nyerő

Óvatosabban tervezzük az otthonaink felújítását, de a napelemes tetőcserép továbbra is nyerő

Halasztás és költségoptimalizálás az otthon projekteknél.

Hamarosan vízre száll Csehország első, 3D nyomtatással készült lakóháza

Hamarosan vízre száll Csehország első, 3D nyomtatással készült lakóháza

Az épületet egy nyomtatókarral ellátott robot készíti.

A ház, ahol úgy élhetsz, mint egy sziklába vájt barlangban

A ház, ahol úgy élhetsz, mint egy sziklába vájt barlangban

A sziklás, kopár táj nemcsak az inspirációt adta, de eszközként is szolgált a ház megtervezéséhez.

Hirdetés