Hirdetés
  • 2022-11-23 09:00
  • Deco

A szakma csúcsa

Dr. Bálint Beáta szemész egyfajta legenda szakterületén, a szépészeti beavatkozások terén. Nemrég Óbudán megnyílt kétszintes szemészeti szalonjának nívója pedig ugyanazt a magas színvonalat tükrözi, ami munkáit is jellemzi. A rendelő valódi luxust sugalló belső kialakítását Hámori Beáta tervező valósította meg a tulajdonos határozott elképzelései mentén. Cikkünk az OCTOGON Deco 2022/5-ös lapszámából.
 

A Bokor utca 4. szám alatti szemészeti szalon utcai frontról nyíló üvegajtaján belépve a recepció letisztult terébe jutunk, ahol a hátulról megvilágított onyx kőburkolatos fal, a műalkotásnak is beillő, Szentágotay Dezső iparművész által készített kristálycsillárok és a Leolux élénksárga designfotel kompozíciójának köszönhetően az embert azonnal magával ragadja az a fajta luxus, amiben a remek stílusérzék igényes otthonossággal párosul.
 


Továbbhaladva, íves fal mögé rejtve kaptak helyet a rendelők – egy műtő, két kezelő, sterilszobák és egy helyiség kozmetika számára –, míg az üvegkorlátos lépcsőn az alsó szinti várótérbe jutunk, ahol az ügyfélmosdót, az öltözőt, fürdőszobát, dolgozói konyhát és az irodát alakították ki.

Jellemzően a szalon összes helyiségben megjelenik a kő-, illetve márványburkolat, amit olyan gondosan kiválasztott részletek egészítenek ki, mint a bronzosan csillogó, strukturált ajtók, a fényes, 3D-s textiltapéták, az olasz Studioart bőrpanelekből összeállított falburkolata, valamint az olyan elegáns bútorok és kiegészítők, mint a várótérben álló tűzött bőrkanapék és ottománok, álló- és asztali lámpák.

A tervező számára komoly kihívást jelentett, hogy az alapvetően sem túl magas alsó szinti térben az álmennyezetben kellett elrejteni a légtechnikát, valamint az is izgalmas feladat volt számára, hogy a különleges felületeknek és anyagoknak tökéletes megvilágítást találjon – ezt egyebek mellett olyan speciális lámpákkal érte el, amik 180 fokban világítják be a falakat.


Ugyancsak domináns eleme a tereknek az üveg: az egyik műtőt egészfalas, egyedi lamináltüveg burkolat, a másikat üvegátrium teszi különlegessé, a folyosóra pedig intelligens üvegek kerültek. A kifinomult anyaghasználat pedig nem csupán látszat, lényeges szempont volt, hogy a térben minden valódi legyen: a kristálycsillár minőségi kristályból készüljön, a márványburkolat pedig igazi márványból legyen, és hogy az a szakmai színvonal, amit Dr. Bálint Beáta képvisel, az új rendelő igényességében is maximálisan tetten érhető legyen.
 

Tervező: Hámori Beáta, Inst’ART

 


Octogon Deco Magazinunkra itt tudsz online előfizetni.

A magazin a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.Kapcsolódó cikkek

Különleges üvegfallal ért mérföldkőhöz a Magyar Zene Háza építése

Különleges üvegfallal ért mérföldkőhöz a Magyar Zene Háza építése

A zenei beavató intézmény nagyrészt az üvegfalnak köszönheti a légiességét. 

Tizenkilenc százalékos árbevétel-növekedést ért el a Hörmann 2019-ben

Tizenkilenc százalékos árbevétel-növekedést ért el a Hörmann 2019-ben

A cég bizakodó az idei évvel kapcsolatban is, azt várják, hogy 2020-as célokat is sikerül majd teljesíteni.

Ideológiai harc vagy a szükség szüli India új parlamenti épületét?

Ideológiai harc vagy a szükség szüli India új parlamenti épületét?

Bírálói szerint az indiai miniszterelnök terve átgondolatlan és átláthatatlan, miközben Modi szerint egyszerűen csak kinőtték a régi épületet.

Hirdetés