Bejelentkezés

Kiemelt esemény ajánló


Tervek

Az egy háza

Zsinagógát, templomot és mecsetet építenének egyetlen tető alá Berlinben egy napokban publikált tervpályázat végeredménye szerint.

részletek »


Gehry rekorder lakóépülete

A Berlin kortárs építészetében nem éppen ismeretlen David Chipperfieldet, az Adjaye Associates irodát, illetve hét egyéb meghívott tervezőt maga mögé utasítva nyerte meg azt a pályázatot Frank Gehry irodája, amit a német főváros legmagasabb épületének, egyben Németország legmagasabb lakóépületének megtervezésére írtak ki.

részletek »


Szabadon letölthető lakóépület

Magyar részvevője is van annak a nemzetközi építészeti projektnek, aminek célja, hogy nyílt forráskódú, mindenki által szabadon letölthető lakóépületek tervrajzait publikálja.

részletek »


Bővíti főhadiszállását a Delta Light - videó

5500 négyzetméternyi kortárs designnal növeli kapacitását a Delta Light. Itt az első videó az új szárnyról.

részletek »


Párizsi metró-rehab

A francia főváros köztudottan tekintélyes metróhálózattal rendelkezik. Anno oly annyira belelendültek a földalatti kötöttpályás közlekedés kiépítésébe, hogy oda is elvitték a szerelvényt, ahol nem feltétlenül volt rá szükség.

részletek »


Indiában debütál a Herzog & de Meuron

Az északkelet-indiai Nyugat-Bengál állam fővárosában, Kalkuttában épül fel a svájci Herzog & de Meuron építésziroda első indiai épülete.

részletek »


Fujimoto beduin sátrai

Tradicionális beduin sátrak ihlették a Sou Fujimoto Architects nemrégiben publikált mestertervét.

részletek »


Múzeumkert II.

Park és múzeum szerves egységét hozza létre a Bjarke Ingels vezette dán BIG iroda pályázatgyőztes Montpellier-ben felépíteni kívánt Cité du Corps Humain elnevezésű, az orvostudománynak a város életében játszott szerepének szentelt épület, 7800 m2 alapterületű lesz.

részletek »


Múzeumkert I.

A holland Mecanoo munkatársainak, valamint Michael van Gessel és a Delva Landscape Architects tájépítész tervezőinek, illetve a katowicei illetőségű Jojko Nawrocki Architekci cég közösségének konzorciuma nyerte a varsói Muzeum Łazienki Królewskie új szárnyának tervezése kapcsán kiírt pályázatot.

részletek »


Ember tervez...

Hani Rashid cége, vagyis a New York-i székhelyű Asymptote Architecture tervezheti a Dél-Koreai Sejong (Szedzsong ) város új színház- és koncertközpontjának épületét.

részletek »