Bejelentkezés

Kiemelt esemény ajánló


Tervek

Gugli

Nyilván az lett volna meglepő, ha az Apple és a Facebook cégek új központi irodaházának szétcincálása után éppen a Google keresőóriás Mountain View-i új központjának terveit hagyták volna szó nélkül a kritikusok.

részletek »


Ég a napmelegtől a...

Noha a FIFA egyes testületei folyamatosan vizsgálódnak a Katar számára odaígért 2022-es futball-világbajnokság körüli korrupciós esetekkel kapcsolatban, egyre inkább úgy tűnik, hogy a rendezési jogot végül mégsem veszik el a Perzsa-öböl parti emírségtől.

részletek »


Sanghaj felett az ég

A New York-i székhelyű, 2010-ben a Polshek Partnership kilenc vezetője által alapított Ennead Architects LLP elnevezésű stúdió sanghaji fiókirodája nyerte meg nemrégiben a Shanghai Planetarium megtervezésére kiírt pályázatot.

részletek »


Englishman in New York

A Colgate Egyetem támogatja, így semmi akadálya annak, hogy felépüljön az egyik legjobb brit építész, David Adjaye (Adjaye Associates) új művészeti galériája a New York államban lévő Hamiltonban.

részletek »


Metróalagútból köztér

Publikálása óta hatalmas nyilvánosságot kap és egyöntetű lelkesedés övezi a Gensler nevű design stratégiával és konzultációval foglalkozó cég ötletét, ami a London Planning Award for Best Conceptual Project pályázatra készült.

részletek »


Magasan a legjobb

A napokban nyilvánosságra került, hogy a világ egyik legnagyobb repülőtér-tervező specialistája, a francia ADP Ingeniérie (ADPI) és Zaha Hadid (Zaha Hadid Architects) tervei alapján épülhet fel Pekingben a világ legnagyobb repülőtéri terminálja.

részletek »


Fény-árnyék ház

Árnyékolás, illetve a beeső napsugarakból nyerhető fotovoltaikus áram mennyiségének maximalizálása volt a céljuk azoknak az építészeknek, akik Uppsalában megalkották ezt a különös, ékszerre emlékeztető turisztikai központot.

részletek »


Akár egy halom hasított fa

Arvo Pärt észt zeneszerző az egyházi zene egyik legkiemelkedőbb ma élő alakja.

részletek »


Sandokan

A fejlesztő konzorciumban résztvevő maláj befektetői csoport eredeti hazája szolgált formai ihletforrásként a Bjarke Ingels Group (BIG) tervezői számára, amikor megálmodták London legjobban várt beruházásának köztéri karakterét.

részletek »


Miami Vice

Boca Ratonon, Észak-Miamiban, 2015-ben kezdődhet el a ELAD National Properties új, 500 lakásból álló fejlesztése, amihez kertek és egy golfklub is tartozik.

részletek »