2017 május 08.
 

Gyógyászati cég bővült a Park Átriumban

A világ egyik vezető gyógyászati cégének magyarországi képviselete a DVM group segítségével alakította ki új bérleményeit a Park Átrium irodaházban. A vállalat az épület több tömbjében és szintjén van már jelen, a mostani bővülés során a B2-es tömb 1. emeletén közel 730 négyzetméteren, a B4-es tömb földszintjén pedig több mint 360 négyzetméteren vette birtokba új irodaterületeit. A nemzetközi cég a DVM group csapatát tervezési és kivitelezési feladatokkal bízta meg, a projektmenedzsmentet a Cushman & Wakefield globális ingatlan-tanácsadó látta el.

A DVM group építészei a gyógyászati cég újonnan bevezetett egységes nemzetközi tervezési útmutatóját figyelembe véve alkották meg a belső tereket. A kialakítás alapvető szempontja, hogy rugalmas térszervezéssel a munkakapcsolatokat közvetlenebbé tegye, segítse az információáramlást és a hatékony munkavégzést.

A „shared desk” rendszerben megosztott munkaállomások, a telefonálásra, koncentrált munkára alkalmas egy-két fős fókuszhelyiségek, a belső meetingekre használható kisebb szobák, valamint az akár nemzetközi egyeztetésekre alkalmas nagy tárgyalók mind ezt a célt szolgálják. Lényeges volt az is, hogy a térkialakítás nemcsak igényes és ízléses, hanem stílusában időtálló és természetközeli is legyen. Az irodába ennek megfelelően főként pasztell árnyalatok, színes és szövet falfelületek kerültek. A természetközeli koncepciót képviselik az Interface biofília alapú modulszőnyegei is.


 
Az egyterű irodarészeknél kiemelt hangsúlyt fektettek az akusztikára. A nyílt légterű területek fölé az egyik legjobb hangelnyeléssel rendelkező álmennyezeti lapokat választották. A közöttük lévő tér modern technikai megoldással nyitott maradt; az ott futó gépészeti elemek feketére festve növelik a teret. A lámpák, amelyekből kettő épp egy akusztikai panel hosszát adja ki, szintén belesimulnak a mennyezet ritmusába. A többi terület fölé rejtett bordás álmennyezet került.  

A „szomszédság” becenevű irodaegységeket falfóliák azonosítják. Saját egyedi színük jelenik meg a festett falfelületeiken, a számozott fóliák színein és a szövettel burkolt közösségi falfelületeken is, melyek üzenőfalként is szolgálnak. A projektalapú munkavégzést ösztönző kollaborációs tereket dizájnlámpák teszik egyedivé. 

A munkálatok feszes tempóban zajlottak, de a DVM group kivitelező csapata határidőre befejezte a munkát. A bérlő az első emeletre január közepén, a földszintre április elején költözhetett be.

forrás: sajtóközlemény

MAGAZIN

építészet

design

trend

SZERKESZTŐI AJÁNLAT

2016 január 19.

Ikrek hegye - Családi házak Budapest szélén

Az ikerség inkább erős kapcsolatot feltételez, mintsem egyformaságot, ha létezik egyáltalán az építészetben vagy az életben egyformaság. 

Telepi srác - Családi ház Kelenvölgyben

Szokott sétám közben szemet szúrt egy különös, érdekes épület: a környék szorosan egymás mellé épült családi házaitól merőben eltért.

2015 december 02.