Hirdetés

A Demo Wood design táborokban a gyerekek a tábor alatt kisfilmet, animációt készíthetnek, vagy akár saját játéktárolót is. 

Kezdődik:2019 Június 17. , Hétfő
Végződik:2019 Augusztus 07. , Szerda
Hely:Pálháza
Település:Pálháza

 

Online játékok, chat, Instagram, Snapchat és társai. Hogyan tudja felvenni a versenyt egy foglalkoztató program az instant, gyors ingerekkel?

Fotó: Hello Wood
A tömegközlekedési eszközökön mindenki a mobiltelefonjába temetkezve szívja magába a nagyvilág híreit, és az ismerőseikkel történt események részleteit. Szomorú tapasztalat, hogy már a kiskorúak kezében is állandóan ott van az okostelefon, szinte fel sem néznek, és tudomást sem vesznek a körülöttük zajló világról.

Sok szülő célul tűzi ki, hogy a nyári szünetben olyan táborba, napközibe küldi gyermekét, ahol kiszakadva a mindennapi rutinból, új dolgokat próbálhat ki, fedezhet fel. Ilyen elhatározáskor fontos, hogy olyan programokat találjanak, ahol napközben fejleszthetik kreativitásukat, két kézzel alkothatnak valamit, megismerhetnek új technikákat, új anyagokat, és sikerélményekkel térhetnek haza, amely növeli az önbizalmukat és egy új, jobb értékrendet, szemléletet alakítanak ki.

A Demo táborok pont ezt a szemléletet követik. Itt a gyerekek a tábor alatt kisfilmet, animációt készíthetnek, melyet bármikor büszkén megmutathatnak a barátaiknak, vagy elkészíthetik saját játéktárolójukat, melyet utána évekig használhatnak.

Pozsár Péter, a Hello Wood társalapítója, tervező szerint az állandóan nyüzsgő világunkhoz szokott gyerekek részére - akár azok számára is akik enyhén hiperaktívak, figyelemzavarosak - kifejezetten javasoltak az olyan táborok, ahol alkothatnak, hiszen a kézzel fogható alkotás élménye hozzájárul egy mentálisan is egészségesebb, könnyebben motiválható, a digitális világ mellett a jelen és a múlt értékeit is ismerő és szerető kiskamaszt formálni.
Fotó: Hello Wood

A Demo Wood design táborokban - ugyan úgy, mint a valós projekteknél - a gyerekek megismerkednek a teljes alkotási folyamattal: ötletelnek, megoldást keresnek majd kiviteleznek, így tapasztalva meg, hogyan lesz kézzelfogható eredménye egy egyszerű ötletnek. Fúrás-faragás, fotózás, film-és animáció készítés, szabás-varrás, grafika vagy az ékszerkészítés - ezek mind a táborok szerves részét képezik, így adva meg a lehetőséget, hogy a gyerekek a hozzájuk legközelebb álló eszközt válasszák az ötletük megvalósításához. A Demo Wood összetett programjai komplex kompetenciafejlesztést céloznak meg: javítja a kommunikációs készséget, növeli az érzelmi intelligenciát, emellett javítja a koncentrációt és megtanítja csapatban dolgozni a gyerekeket. Az alkotómunka hatással van az érzékelés, az emlékezet, a képzelet és a figyelem fejlődésére.

Az idei kölyök tábor az ország legkisebb városában, a Zempléni-hegység központjában, Pálházán kerül megrendezésre. A festői környezet, a hegyek és völgyek lehetőséget biztosítanak, hogy a workshopok mellett kirándulással, kisvasutazással is színesítsék a szervezők a tábor programját. A kamasz tábor Mosonmagyaróváron, a Flesch Központtal együttműködésben kerül megvalósításra, ahol a táborban elkészülő fa installációt a helyiek, és a városba látogatók nem csak megcsodálhatják, de használatba is vehetik a tábort követően.
Fotó: Hello Wood

A táborokba előképzettség nélkül, mindenkit várnak, hiszen a táborszervezőknek kifejezetten az a céljuk, hogy minél több gyermek számára tegyék elérhetővé az alkotás lehetőségét, és hogy minél több gyerekkel ismertessék meg ezeket a szakmákat.

Időpontok

  • Ottalvós táborok: július 1-6. (7-14 év), augusztus 2-7 (14-19 év)
  • Napközis táborok: június 17-21, június 24-28. (7-14 év)

A Hello Wood tavalyi, tokaji táborában készült videóért kattintsatok ide, a 2019-es táborok promóciós videóját pedig itt éritek el. 


Hirdetés