Hirdetés

Utópisztikusan hangzik, de léteznek az építkezés teljes folyamatát lefedő megoldások: a rengeteg utánajárást és nagy időbefektetést jelentő építkezéseket egyszerűsíti le az Ytong Kész Ház programja, és a nemrég bevezetett innovatív fal-, tető- és födémpallója.

Sokan inkább nyűgnek élik meg az építkezést, ami nem is csoda: alapos pénzügyi és szakmai tervezést igényel jóval az alapanyagok beszerzése és a munkálatok megkezdése előtt. Ráadásul nem kevés esetben az építkezések még időben el is húzódnak, ami rendszerint a kiadások növekedésével jár együtt. Az Ytong Kész Ház programjának köszönhetően senkinek sem kell többé szakkönyveket bújni és az akadályok miatt szorongani, mert a szerződött partnerekkel megvalósuló rendszer megkíméli az építtetőket a felesleges gondoktól.

Számukra így nincs is más teendő, mint otthonuk megtervezése, amire egy mintaterv katalógus áll rendelkezésre. Ebben egyszintes, kétszintes családi házak és passzívházak típustervei közül is válogathatnak, de igény esetén akár egyedi elképzelések is megvalósíthatók. A típusterv kiválasztását követően azt a partnerek az adott helyszínre adaptálják, majd az építési idő megbecsülésével és az árkalkuláció kidolgozásával könnyítik meg az építtető dolgát. Ezután pedig nem marad más hátra, mint az építkezés, és a kulcsrakész ház átadása.

Az egyértelmű kényelmi szempontokon túl számos más érvet is fel lehet sorakoztatni a Kész Ház program mellett, hiszen az Ytong Lambda falazóelemek alkalmazásával egyrétegű energiahatékony, környezetbarát korszerű falazatok építhetők, ezáltal a kiegészítő hőszigetelések idő- és költségvonzata megtakarítható. A kitűnő épületfizikai tulajdonságokkal bíró Ytong falazóelem a „tér minden irányába” egyformán hőszigetel, energiahatékonysága és páraszabályzó képessége kiváló. Ásványi anyagszerkezetéből adódóan, nem bolygatják meg a környezet ökológiai egyensúlyát, teljes mértékben újrahasznosíthatók.  

Idén az Ytong hagyományos termékcsaládhoz innovatív vasalt fal-, tető- és födémpallók is csatlakoztak, melyek szintmagas, masszív, daruval mozgatható építőelemek. A nagy méretű pallós építési rendszer projekthez igazadó méretre gyártása jelentősen lerövidíti az építkezés idejét, továbbá csökkenti a szükséges élőmunkaerő mennyiségét, ami a hagyományos kiselemes építésnek csupán az 1/3-a, így kiváló minőségű épületek valósíthatók meg gyorsan és gazdaságosan. Ebből adódóan egy munkanap alatt akár 100 m² falfelület is elkészíthető – ez hozzávetőlegesen egy átlagos családi ház egy teljes szintjének felel meg. Az előre megtervezett elemkiosztás segítségével maximalizálható a szerkezet teljesítménye, illetve minimalizálható a nem megfelelő építésből, csomóponti kialakításból fakadó hibák száma. Az Ytong tető- és födémpallói ideálisan kiegészítik a falpalló rendszerét – gyorsan, stabilan, alátámasztás nélkül.

Az elemek kiváló hőszigetelő tulajdonsággal rendelkező, vasalással megerősített pórusbeton termékek, ily módon tökéletesen kombinálható egymással a jó hőszigetelés és az optimális nyomószilárdság.

0% macera, 100% kényelem és szakértelem. A jövő építkezése ezennel megérkezett.

További információért látogass el az epiteniakarok.hu weboldalra!
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Egyszerű építkezés? Az Ytong Kész Ház programjával megoldható

Egyszerű építkezés? Az Ytong Kész Ház programjával megoldható

Rengeteg időbefektetés és utánajárás - sokaknak ezt jelenti a házépítés. Ám az Ytong komplex, a teljes folyamatot lefedő rendszerével mindez nagymértékben leegyszerűsíthető.

Kényelem és költséghatékonyság az Ytong építési megoldásaival

Kényelem és költséghatékonyság az Ytong építési megoldásaival

Sosem volt ilyen egyszerű, gyors és stresszmentes az építkezés.

Minőségi alapanyagok - a korszerű házépítés záloga

Minőségi alapanyagok - a korszerű házépítés záloga

Házat építeni komoly vállalkozás, hiszen az elkészült épület évtizedekig otthonunkként szolgál. Mészáros Gábor, a chocoMe alapítója az egyrétegű energiahatékony Ytong falazóelemek mellett döntött.

Hirdetés