Hirdetés

A kormány 149,5 milliárd forintot fordít a térség fejlesztésére. 

Hirdetés

Hamarosan megkezdődik Tokaj-Hegyalja és a zempléni térség fejlesztése, minderre - közölte Wáberer György, a térség fejlesztéséért felelős kormánybiztos irodája.

A tájékoztatás szerint számos projektet sikerült úgy előkészíteni, hogy azok akár már 2021 tavaszán a kivitelezés fázisába léphetnek. A csaknem 150 milliárd forintos fejlesztés valóra váltja a térségben élők évszázados törekvéseit, hosszú távon biztosítja a fenntartható fejlődést, növeli a régió népességmegtartó erejét, megállítja és visszafordítja az elvándorlást, javítja az életfeltételeket.

A fejlesztések a világörökségi kultúrtájra építve gazdagítják a meglévő értékeket és a borászati gasztronómiát, a projekt a térséget Budapest és a Balaton után legjelentősebb turisztikai régiójává emelik - áll a tájékoztatásban.

A koncepció meghatározó eleme a közlekedési hálózat fejlesztése a régió gyors és minőségi megközelíthetőségének megteremtése - szögezték le.
 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Több mint munkahely: kirakat a megrendelőinknek

Több mint munkahely: kirakat a megrendelőinknek

Asztalos István építésvezető a Market 6.0 székházról.

Időt nyertek a közel nulla követelménynek nem megfelelő építkezések

Időt nyertek a közel nulla követelménynek nem megfelelő építkezések

A követelményt nem teljesítő új épületek június végéig még megszerezhetik a használatbavételi engedélyt, tudomásulvételt vagy hatósági bizonyítványt.

Rejtőzz el a trópusokon!

Rejtőzz el a trópusokon!

Apró kabinlakások Balin.

Hirdetés