Hirdetés

A fődíj mellett Az Év Felelős Széchenyi Üzleti Vállalkozása 2020 díjjal elismerték.

Hirdetés

Az Év Széchenyi Vállalkozás 2020 fődíjjal és Az Év Felelős Széchenyi Üzleti Vállalkozása 2020 díjjal ismerték el a Market Építő Zrt. teljesítményét.

Az elismerést a Széchenyi István örökségét gondozó Gróf Széchenyi Család Alapítvány hívta életre, hogy megmutassa azon vállalkozásokat, amelyek tevékenységükkel nemcsak a saját, hanem a nemzet boldogulását is szem előtt tartják. A díj fővédnöke dr. Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter volt.

A független zsűri az elismerés odaítélésekor a minden területre kiterjedő felelős üzleti magatartást – benne különösen a környezetvédelmi eredményeket – vette figyelembe. Az építőipari cég pályázatában részletezte mindennapi gyakorlatát a környezetvédelem mellett, a munkavállalói jólét biztosítása, a partnerek értékrendjének pozitív formálása, a társadalmi felelősségvállalás terén is. A pályázati anyagból tíz kiragadott példát közölt az építőipari cég:

  • A Market begyűjti, újrahasznosítja az építési hulladékot. A cég évente mintegy 100 000 köbméter anyagot dolgoz fel ún. inert hulladékfeldolgozó telepén. 
  • A vállalat gép és eszközparkja modern, alacsony károsanyag kibocsátású.
  • A Market által megvalósított épületek, így a saját székháza is a magas szintű környezettudatosság jegyeit viseli magán. A Market 6.0 székházban pl. a teljesen szelektív hulladékgyűjtést sikerült megvalósítani.
  • A „zöld Market” program célja, hogy a vállalat minden egyes ajánlatának része egy olyan opció, melyben bemutatják a beruházóknak, hogy a megépíteni kívánt létesítménybe milyen extra környezetkímélő megoldásokat javasolnak a szakértőik.
  • A vállalat atipikus foglalkoztatási formával teszi egyénre szabottá a munka-magánélet egyensúlyát, és számos kikapcsolódási lehetőséget – például munkahelyi fitneszterem – kínál alkalmazottainak.
  • Munkavállalói előrejutását oktatásokkal, lakbértámogatással, vállalati kamatmentes kölcsönnel is támogatják.
  • Market patronálásával valósul meg az „Év építőipari személyisége” program, ahol a szakma legjobbjait ismerik el, mintát mutatva a magasszintű munkára. Emellett számos társadalmi kezdeményezés (pl. Highlights of Hungary) támogatója.
  • CSR programja jegyében kiemelten támogatja a sport, a kortárs művészet, a gyermekek, a tömegesen bajba jutott emberek ügyét. Partnereivel hosszú távú együttműködésre törekszik. 
  • Külön támogatási akcióprogramot hirdetett a koronavírus időszaka alatt.
  • Számos szakmai és munkáltatói díjat érdemelt ki a vállalat, mely a felelősen gondolkozó üzleti világban betöltött szerepét húzza alá.

A Market Építő Zrt., mint a legjelentősebb magasépítőipari vállalat piacformáló szerepkört tölt be partnerei számára is. A vállalati értékrend szerves részét képezi a társadalomért, a környezetért, az emberek életkörülményeinek javításáért való elkötelezettség, emellett az iparág presztízsének javítására is aktívan törekszik. Az építőipari digitalizációt és a kivitelezési hatékonyságnövelést elsőszámú céljának tűzte ki a következő évekre, mellyel úttörő szerepet kíván betölteni.

Az Év Széchenyi Vállalkozása díjakat szeptember 21-én adták át a Magyar Nemzeti Múzeumban.
 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Beszerzési munkatársat keresünk

Beszerzési munkatársat keresünk

Elhivatott, kiváló minőségű munkára elkötelezett szakember jelentkezését várjuk. 

Kivitelezési előkészítő mérnököt keresünk

Kivitelezési előkészítő mérnököt keresünk

Lehetőség elhivatott, kiváló minőségű munkára elkötelezett munkavállalónak.

Szerkezetkész a BudaPart következő irodaháza

Szerkezetkész a BudaPart következő irodaháza

Közel 20 000 négyzetméteren kínál majd irodahelyiségeket és egyéb szolgáltatásokat jövő nyártól.

Hirdetés