Jövőre ismét Budapesti Építészeti Filmnapok! A KÉK – Kortárs Építészeti Központ szervezésében megvalósuló fesztivál 15. kiadása Budapest 150. születésnapjának alkalmából pályázatot hirdet.

 

A KÉK – Kortárs Építészeti Központ szervezésében megvalósuló fesztivál küldetése, hogy évről évre körképet adjon a világot, a régiót és Magyarországot aktuálisan foglalkoztató építészeti kérdésekről, valamint találkozási pontként szolgáljon építészek, filmkedvelők és érdeklődők számára egyaránt. Az építészetet és városfejlesztést közös ügynek tekinti, ezért célkitűzése, hogy párbeszédet kezdeményezzen az épített és nem épített környezetről, továbbá gondosan válogatott programjával gondolkodásra és cselekvésre ösztönözze közönségét.

A szervezők idén olyan építészeti, városi, urbanisztikai, design és városi aktivizmus témájú filmeket várnak műfaji megkötés nélkül, amelyek Budapesten is releváns kérdésekkel foglalkoznak.

A Budapest Építészeti Filmnapok megnyitóján, 2023. márciusában a zsűri a beadott művek legjobbjait a Fővárosi Önkormányzat által felajánlott díjakkal jutalmazza.
 

 

Jelentkezési határidő: 2022. november 20.
Filmek beküldése
További információ

A pályázatra való nevezés díjtalan.

 

Forrás: sajtóanyag

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Ezt az öt filmet nézd meg az Építészeti Filmnapokon!

Ezt az öt filmet nézd meg az Építészeti Filmnapokon!

Március 7. és 10. között újra Budapesti Építészeti Filmnapok a Toldiban.

WELL Platina minősítést kapott a Budapest ONE irodaház

WELL Platina minősítést kapott a Budapest ONE irodaház

Magyarországon elsőként ismerték el az irodaépületet a legmagasabb minősítéssel a WELL nemzetközi szakértői.

Hirdetés