A Paradigma Ariadné is hozzájárult egy esszével a „Towards Another Architecture” című kötethez, amelyet hamarosan bemutatnak.

A „Towards Another Architecture” Le Corbusier "Egy új építészet felé" című alapművére reflektál a könyv megjelenésének századik évfordulója kapcsán. Le Corbusier modern társadalmakkal kapcsolatos észrevételeivel összefüggésben a Towards Another Architecture szintén azokkal a mélyreható társadalmi és technológiai változásokkal foglalkozik, amelyekkel ma szembesülünk, különösen az éghajlati vészhelyzet fényében. A könyv az építészet pluralisztikus megközelítését támogatja, hangsúlyozva a sokféleséget és a többféle nézőpontot, hogy inkluzívabb, fenntarthatóbb és demokratikusabb épített környezetet inspiráljon.

A magyar Paradigma Ariadné iroda is hozzájárult egy esszével ehhez a kötethez, amely a Farrell Centre egyik rendezvényén tartott korábbi előadásuk szerkesztett változata. Az esszé korábbi munkáikból levezetve olyan innovatív ötleteket és stratégiákat tár fel, amelyek illeszkednek a könyv témájához, vagyis az építészeti gyakorlatok újragondolásához, hogy megfeleljenek a kortárs kihívásoknak.

A könyv szerkesztője Owen Hopkins építészeti író, történész és kurátor. A könyvet 2023. június 22-én egy különleges londoni eseményen mutatják be. Az eseménnyel kapcsolatos további részletek ezen a linken érhetőek el.

Forrás: Sajtóinformáció
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Civilizációs gyomrosok

Civilizációs gyomrosok

Stephen Lee: A táplálkozás százmillió éves története – könyvkritika.

Boldogsághoz vezető kalauz

Boldogsághoz vezető kalauz

Hogyan lett világsiker Ole Thorstensen norvég ács kibővített munkanaplójából? Váncsa István kritikája.

 Bemutatták a Mestermű születik - 45 izgalmas történet a budai Várból című könyvet

Bemutatták a Mestermű születik - 45 izgalmas történet a budai Várból című könyvet

Sal Endre könyvében a budai Vár legendás épületei, helyszínei elevenednek meg a hozzájuk kapcsolódó élettörténetekkel és alkotókkal. 

Hirdetés