Hirdetés

Több mint 500 éves története során először léphetünk be a Szent Márk téren álló épületbe.

A Régi Prokurátus egy öt éves, ambiciózus felújítási folyamat végén nyeri el ismét régi fényét 2021 végére. A cél nem az épület átalakítása, sokkal inkább korábbi szépségének visszaállítása és kiemelése, illetve a modern kor elvárásainak megfelelő korszerűsítése volt. A közönség 2022 tavaszától csodálhatja meg az építészeti remekművet.

 

Mérföldkőhöz érkezett a Generali The Home Venice nevet viselő nagyszabású projektje: a biztosító pénzügyi hozzájárulásának köszönhetően már újjászületett a Velence szívében található közpark, a Giardini Reali (Királyi kertek), a Szent Márk téren álló Procuratie Vecchie teljeskörű restaurációja pedig éppen most ér a finisbe. 

A fenntarthatósági kezdeményezés célja az, hogy a világörökségi státuszú város építészeti és kulturális örökségében a következő generációk is gyönyörködhessenek, Velence pedig a fenntarthatóság globális szimbólumává váljon. 

Az idén 190 éves Generali elkötelezettsége nem véletlen, a társaság történelmi székházának ugyanis éppen a Régi Prokurátus épülete adott otthont az 1830-as évektől. Az érdeklődők ugyan csak 2022 tavaszától csodálhatják meg az impozáns belső tereket, a megújult Királyi kertekben azonban már megtekinthetik a munkálatokat, és az újjászületett épületet bemutató makettet.

 

 

A többszáz éves építészeti remekmű egy öt éves, ambiciózus felújítási folyamat végén nyeri el ismét régi fényét 2021 végére, de a hagyományokért rajongó látogatóknak cseppet sem kell aggódniuk. A tervezés és restaurációs munkálatok során a kivitelező David Chipperfield Architects Milan végig szem előtt tartotta a Régi Prokurátus eredeti értékeit, hiszen 

a cél nem az épület átalakítása, sokkal inkább korábbi szépségének visszaállítása és kiemelése, illetve a modern kor elvárásainak megfelelő korszerűsítése volt. 

Így az első és a második emeleti terek felújítása mellett szempont volt a könnyebb megközelíthetőség, új lépcsőházak és közlekedők beépítése, a harmadik emelet pedig kiállítótérrel, előadóteremmel és irodákkal bővült.

 

 

A megújult külsővel új funkciót is nyer majd a Régi Prokurátus épülete, hiszen jövő tavasztól a Generali globális társadalmi felelősségvállalási kezdeményezése, a The Human Safety Net (THSN) központja is lesz. A biztosító 2017-ben hívta életre globális mozgalmát, mely ma már a világ 23 országában tevékenykedik a hátrányos helyzetű csoportok, és a helyi közösségek támogatása érdekében önkéntesek és partnerszervezetek közreműködésével. Hazánkban többek között THSN az Újszülöttekért programmal tesznek lépéseket a koraszülött-ellátás fejlesztéséért eszközbeszerzéssel, képzésekkel, valamint a kutatás-fejlesztés támogatásával.

Az érdeklődők a The Home Venice weboldalán és Instagram-profilján követhetik nyomon a történelmi jelentőségű restaurációs folyamatot.
 

Forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Megbüntetik Calatravát a csúszós hídjáért

Megbüntetik Calatravát a csúszós hídjáért

Gondatlanságért szabott ki pénzbüntetést egy olasz bíróság.

Kitiltják az óceánjárókat Velencéből

Kitiltják az óceánjárókat Velencéből

Mozgolódik Dubrovnik és Barcelona is.

Egy talált épület megtisztítása

Egy talált épület megtisztítása

Ruttner-ház, Veszprém

Hirdetés