80.000 négyzetméter GLA irodaterület fejlesztésének indítását tervezi 2018-ban a TriGranit Közép-Európában.

2017-ben főként lengyelországi fejlesztésekkel ünnepelte fennállásának 20. évfordulóját a TriGranit, Közép-Európa egyik jelentős ingatlanplatformja, miközben számos régiós projekt előkészítésére, valamint széleskörű bérbeadási tevékenységére is fókuszált. Év elején adták át a krakkói Bonarka for Business (B4B) irodakomplexum hetedik, G épületét 10.000 négyzetméter bérbeadható területtel, emellett a nyolcadik, H épület kivitelezése pedig októberben kezdődött el. A vállalat közel 22.000 négyzetméter GLA irodabérlet-hosszabbítást és bővítést zárt le, illetve több, mint 8.000 négyzetméternyi új bérleti szerződést kötött vagyonelemeiben. A TriGranit közép-európai irodafejlesztési pipeline projektjei meghaladják a 140.000 négyzetméter GLA-t, amelyből 80.000 négyzetméter GLA iroda kivitelezése már 2018-ban elkezdődik.

 
Fejlesztések tekintetében a TriGranit 2017 januárjában adta át a B4B hetedik fázisát, a G épületet 10.000 négyzetméter bérbeadható területtel, amely 100%-ban bérlői igényekre szabott - a B4B egyik régi bérlője, a belgiumi pénzügyi szolgáltató Euroclear vállalat vette birtokba az épületet. Ezzel az épülettel a komplexum már összesen 65.000 négyzetméter bérbeadható területen várja bérlőit, de a B4B bővítése itt még nem áll meg: a következő B4B iroda, a H épület kivitelezése 2017 októberében kezdődött el az előkészítő talajmunkálatok kivitelezésével a lengyel Hamer Polska Kft. közreműködésével. A szerkezeti munkák előreláthatólag 2018 első negyedévében kezdődnek majd el, és a várható használatba vétel 2019 második félévére esik. Az élénk krakkói irodapiacnak köszönhetően a TriGranit további két B4B irodaépület fejlesztését is tervezi a komplexumban: az egyenként majd 10.000 négyzetméter GLA bérbeadható területtel rendelkező I és J épület előkészítése már folyamatban van, a kivitelezési munkálatok pedig 2018-ban, illetve 2019-ben indulnak.
 
A TriGranit további pipeline irodafejlesztései között szerepel a budapesti Millennium City Center záró eleme a Duna partján, a Millennium Gardens irodaépület, amely 2011 óta a TriGranit első fejlesztése Magyarországon. Az A-kategóriás irodaépület mintegy 37.300 négyzetméteren várja majd leendő bérlőit. A jól működő pozsonyi üzleti negyedben, a Nove Mesto körzetben megépülő Lakeside Park II pedig egy leendő 11 emeletes irodaépület 13.000 négyzetméternyi GLA-val, mindössze 4 km-re Pozsony belvárosától, amely a Lakeside Offices komplexum második elemeként fog megépülni. Jelenleg már mindkét projekt rendelkezik a szükséges építési engedéllyel. A katowicei Silesia Towers kivitelezése, amely a korábbi TriGranit fejlesztésű Silesia City Center mellett helyezkedik majd el, - legnagyobb valószínűséggel 2019 első félévében kezdődhet el, összesen 40.000 négyzetméternyi bérbeadható területtel bővítve a város irodakínálatát.
 


„A több, mint 140.000 négyzetméter GLA irodafejlesztési pipeline azt jelenti számunkra, hogy a 2018-as év a TriGranit történetének legaktívabb éve lehet. A jelenleg működő, mintegy 90.000 négyzetméter GLA területű iroda-portfóliónkon felül körülbelül 80.000 négyzetméter iroda fejlesztését indítjuk jövőre, amit további projektek követnek majd a régión belül. Reméljük, hogy működő iroda-portfóliónkat az elkövetkező 2-3 évben megduplázhatjuk.” – nyilatkozta Török Árpád, a TriGranit vezérigazgatója.
 
A vállalat aktív évet zárt bérbeadási szempontból is – év közben összességében közel 22.000 négyzetméternyi bérbeadható területen hosszabbítottak vagy bővítettek irodát a bérlők, és több, mint 8.000 négyzetméternyi irodaterületen kötöttek új bérlői szerződéseket a vállalat házaiban.


 
Az irodabérlet-hosszabbítások nagy volumene a vállalat magas szintű bérbeadási és asset management tevékenységének ékes bizonyítéka, amelyről a cég méltán ismert.
 
A nagy fokú bérlői elégedettség fenntartása érdekében a vállalat idén júniusban elindította a B4B Bérlői Hűségprogramját, amely főként eseményekre és a közösségi médiára fókuszál. Ennek eredményeképp a B4B Facebook oldalának követői mára elérték a 900-at.
 
Mindezeken felül a vállalat 2017-ben öt rangos díjat nyert el, amelyek között 2 rangos különdíj is szerepelt: ezeket a budapesti Millennium City Center, valamint a krakkói Bonarka City Center és Bonarka for Business kapta a XIX. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázaton.
 
forrás: sajtóközlemény
 
 Ha tetszett a cikk, és szeretne előfizetni magazinunkra, itt teheti meg.

Kapcsolódó

A Telekom székház ötletgazdája lett az év fejlesztője

A Telekom székház ötletgazdája lett az év fejlesztője

A díjjal a WING kiemelkedő fejlesztéseit, ingatlanpiaci szerepvállalását ismerték el.

Őrmező szalagja villámgyorsan tekeredik

Őrmező szalagja villámgyorsan tekeredik

2100 tonna betonacél, 20000 köbméter beton, 1500 darab elemes homlokzat közel 40 méteren, 9 szinten - Budapest One

Üveg, beton és vas hármasa

Üveg, beton és vas hármasa

Karakteres, funkcionális és jövő orientált az EGM Architects tervezte holland irodaház, amely egy hajóépítőállomáson épült fel. 

Kutyabarát és őszinte: új irodában a Mito
  • 2018-12-04 07:00
  • Deco

Kutyabarát és őszinte: új irodában a Mito

Az Év Irodája címet is megpályázzák.

Playground - játékos iroda otthon 2.

Playground - játékos iroda otthon 2.

Miért jó a skandináv design az otthonról dolgozóknak?

Negyvenezer négyzetméter színkavalkád - jön a Liberty Irodaház

Negyvenezer négyzetméter színkavalkád - jön a Liberty Irodaház

A DPI Design tervezte Liberty Irodaház mindennapos örömforrást biztosít majd dolgozóinak.

Hirdetés