Lengyelország legmagasabb tornyát és az AGORA Budapestet is bemutatja a HB Reavis a MIPIM 2017 szakkiállításon.

A sikeres évkezdés után a HB Reavis nemzetközi ingatlanfejlesztő csoport újra visszatér Európa legjelentősebb ingatlanpiaci eseményére, a március 14. és 17. között Cannes-ban megrendezett MIPIM szakkiállításra, hogy bemutassa nagyszabású projektjeit: a Varso Place-t a lengyel fővárosból, az AGORA Budapestet és a pozsonyi Twin Cityt. 

A HB Reavis idén már tizenkettedik alkalommal vesz részt a MIPIM-en, ahol találkozik az iparági szereplőkkel, és bemutatja legújabb, izgalmas beruházásait. Ezek közé tartozik többek között a Varso Place, az a Varsóban épülő 140 000 m2-es vegyes funkciójú épületegyüttes, amely 2020-as megépülését követően Európa egyik legmagasabb tornya lesz. A HB Reavis a P-1.E50-es számú standdal lesz jelen a Palais des Festivals épületében. 

„Igazán izgalmas időszak ez a HB Reavis számára, három olyan nagyszabású fejlesztésünk van folyamatban Varsóban, Budapesten és Pozsonyban amelyek hozzájárulnak majd a városok megújulásához. Örömmel mutatjuk be a MIPIM-en ezeket a jelentős beruházásokat, és szívesen beszélünk a HB Reavis további szolgáltatásairól és a jövőre vonatkozó stratégiánkról is. Az Európában, illetve az Egyesült Királyságban futó fejlesztéseinkkel párhuzamosan új piacokon is keressük a lehetőségeket, többek között Németországban” - mondta Pavel Trenka, a HB Reavis csoport vezérigazgatója.

Varso Place (Varsó, Lengyelország)

A látványos Varso Place épületegyüttes egy 53 emeletes irodatoronyból és két középmagas épületből áll majd, előbbit a világhírű Foster & Partners építésziroda, utóbbit a varsói Hermanowicz Rewski tervezte. Ez lesz a legmagasabb torony Közép-Európában, amely még a londoni Shard felhőkarcolót is lehagyja egy méterrel. A Varso Place európai szinten vezető üzleti célpont kíván lenni, és olyan nemzetközi cégeknek és start-up vállalkozásoknak ad majd otthont, amelyek más uniós országokkal terveznek üzleti vagy kereskedelmi kapcsolatot kialakítani.

A Varso Place biztosít majd helyet Varsó egyik legnagyobb közösségiiroda-központjának is. Épületeiben korszerű technológiák gondoskodnak a takarékos áram- és vízfelhasználásról, valamint a légszennyezés csökkentéséről. Ez lesz az első ilyen nagyléptékű projekt Lengyelországban, amelyet a BREEAM „outstanding” (kiemelkedő) minősítés feltételeinek megfelelően építenek. A létesítményben több lenyűgöző kilátószint is helyet kap – köztük Lengyelország legmagasabb nyilvános kilátója, 230 méteres magasságban – ahol a helyiek és látogatók is élvezhetik a különleges varsói panorámát.

AGORA Budapest (Magyarország) 

A HB Reavis szintén örömmel jelenti be, hogy egy másik nagyszabású fejlesztésének, a magyar főváros szívében elhelyezkedő AGORA Budapestnek is elkezdődtek a kivitelezési munkálatai. A vegyes funkciójú, új városközpontban 136 000 m2-en prémium kategóriás, modern irodák és kereskedelmi egységek is helyet kapnak. Az irodaépületek alsó két szintjén közel 11 000 m2-nyi üzlethelyiséget alakítanak ki, ahol 40 üzletben változatos, napi igényeket kiszolgáló szolgáltatásokat terveznek. Kortárs fenntartható építészeti megoldásaival, zöldterületeivel és tágas közösségi tereivel a beruházás jelentősen hozzájárul majd a környék teljes megújulásához.

A HB Reavis olyan neves külföldi és magyar tervezőirodák bevonásával dolgozik, mint a számos nemzetközi építészeti díjjal kitüntetett, londoni székhelyű MAKE, vagy az ikonikus épületeket tervező magyar FINTA Stúdió. Az AGORA Budapest több fázisban épül meg, első két épülete várhatóan 2018 végére készül el.

A projekt első épülete, az AGORA HUB a városban az egyik legnagyobb, 4 500 m2-es szintterületet és modern irodai környezetet kínál majd, amely a hazai és nemzetközi nagyvállalatok számára jelent majd vonzerőt. A HB Reavis a fejlesztés számára BREEAM Outstanding és WELL Platinum minősítést kíván szerezni. A WELL az épített környezet azon jellemzőit méri, minősíti és figyeli, amelyek hatással vannak az emberi egészségre és jóllétre.

Twin City (Pozsony, Szlovákia)

A MIPIM szakkiállításon a Varso Place és az AGORA Budapest mellett a HB Reavis a Twin City és Twin City Tower fejlesztéseit is bemutatja. A Twin City Közép-Európa jelenleg legnagyobb rehabilitációs programjának részeként valósul meg. A kivitelezés több fázisban valósul meg, melynek során egy modern üzleti negyed jön létre, amely fokozatosan integrálódik majd Pozsony központjába. Az első ütemben három épület készül el, körülbelül 65 000 m2-en modern irodákkal, kiskereskedelmi egységekkel és szolgáltatásokkal.

A Twin City három vegyes funkciójú, hétemeletes épületből áll, amelyek a legújabb és legmodernebb, designközpontú, fenntartható irodákat kínálnak. A fejlesztés egyike a HB Reavis leginnovatívabb projektjeinek, amely újraalkotja a munkahely fogalmát.

A fejlesztés központi épülete a Twin City Tower, amelynek modern tornya rézburkolatot kap, a korábbi ipari terület örökségét megidézve. A torony 24 emeletes lesz, elérve a 89 méteres magasságot, és a legmodernebb ideális munkakörnyezetet teremtő technológiákkal büszkélkedhet majd. A Sibert+Talas, a CEPM és a John Robertson Architects építészirodák által tervezett projekt kiváló összeköttetésben lesz a várossal. A Twin City Tower körzetében 8 perces sétatávolságon belül 80 étterem lesz elérhető, amelyek közül 32 mindössze 3 percen belül található. „Ez lesz a legjobb iroda a városban, hihetetlen kilátással és a legmodernebb technológiákkal – jellemzi Trenka a projektet. A Tower a tervek szerint 2018-ban készül el.

forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Beton boltívek takarásában

Beton boltívek takarásában

Közösséget teremtő buszmegálló Lengyelországban.

Őrszem a parton

Őrszem a parton

Szörfösöket pásztáz a parti fűből előbukkanó torony Új-Zélandon.

Tűztorony

Tűztorony

Tengerparton álló pirotechnikai installációt mutattak be Mexikóban.

Hirdetés