Hirdetés

Xavier Matilla szeptember 4-én a katalán városban zajló, immár világhírű innovatív városfejlesztési gyakorlatról tart előadást 

Mindnyájan tudjuk, hogy Barcelona klassz város, most azt is megtudhatod, mitól! A KÉK-nek és a Instituto Cervantes de Budapestnek köszönhetően most
főépítész, valamint Sílvia Casorrán Martos helyettes főépítész tartanak közösen előadást Barcelona példamutató, és Budapest új vezetésének is például szolgáló, párbeszéden alapuló városfejleszrtéséről. 

Időpont::
2021. szeptember 4.

Helyszín:
Kisdiófa Közösségi Kert 
1077, Budapest, Kis Diófa u. 4

 

Az esemény két programja:
19:00 - A Város, mint Közösség - Barcelonai tudásátadás

Xavier Matilla, Barcelona főépítésze és Sílvia Casorrán Martos főépítész-helyettes megosztja tapasztalatait és javaslatait a köztérről és a mobilitás innovációról , és beszél a civil együttműködések és a lakosság szerepvállalásának fontosságáról a város átalakulásában. Az úgynevezett Barcelona Green Deal 2030 célkitűzései a budapesti városvezetés számára is konkrét inspirációvá váltak.

Az előadás megismertet  a Barcelonában zajló új kezdeményezésekkel, a Szupertömb programmal, a taktikai urbanizmus gyakorlatával, mellyel az iskolák környezetét védik, és a zöld stratégiával, melyek mind egy élhetőbb és klímatudatos város megteremtését célozzák.

Ezek a fogalmak és főképp a gykaorlat  jórészt még ismertelen (sajnos) Budapesten, érdemes tehát meghallgatni azokat, akik ebben élen  járnak. 


20:00 - Ada for Mayor (Alcaldessa, 2016) filmvetítés angol felírattal
A KÉK Építészeti Filmnapok egyik sikerfilmje újra látható! A film Ada Colau-t,  Barcelona jelenlegi polgármesterét követi, úton az aktivizmus és az intézményi politika felé, A bensőséges krónika Colau videónaplóját és egy új polgári politikai platform belső működését mutatja be kivételes közelségből és személyességgel. Dávid harcát Góliáttal, egy ember vívódását, aki attól fél, hogy maga is olyanná váálik, amit egész életében megkérdőjelezett.  

Az esemény nyelve angol és ingyenesen várnak minden érdeklődőt védettségi igazolvány felmutatása mellett.

További információ az esemény facebook oldalán
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Milyen lett volna Budapest Vágó József korabeli tervei szerint?

Milyen lett volna Budapest Vágó József korabeli tervei szerint?

Vágó József valóságos perspektívagyártó-gép volt, 45 hatalmas tablón rajzolta meg az elképzeléseit Budapest fejlesztésével kapcsolatban. 

Mostantól a fa közműnek számít

Mostantól a fa közműnek számít

Kétezer fakivágási kérelmet tekintenek át Budapesten.

Te döntheted el, hogyan nézzenek ki Budapest közparkjai

Te döntheted el, hogyan nézzenek ki Budapest közparkjai

A Fővárosi Önkormányzat létrehozott egy weboldalt, ahol elmondhatod a véleményedet.

Hirdetés