Egyedülálló, innovatív üvegdesign épülethomlokzaton.

Az üveg elemi tulajdonságaihoz nyúlt vissza Balogh Eleonóra Ferenczy Noémi-díjas üvegművész, amikor egy sötétszürke épületfal felöltöztetésével bízták meg a Tópark ingatlanfejlesztés beruházói. Mára az elképzelései alapján megépült üveg homlokzati elemek - a nap járásával együtt működve - az üveg és fény folyamatos párbeszédével, eddig még nem látott térfestés élményét nyújtják.

Balogh Eleonóra vérbeli üvegesként – szakított a sztereotip technológiákkal, az üveget csak médiumként, dekorációs felületként kezelő, az anyag szépségét sokszor csak kihasználó napi gyakorlattal. Helyette az üveg elemi fizikai és optikai tulajdonságait vette számba. 

A direkt és kóbor fényeket, transzparenciát, reflexiót, transzmissziót, azaz a teljes és részleges fényáteresztést, a fényszínekkel operáló additív színkeverést, továbbá nanotechnológián alapuló rafinált interferenciát. Egy évnyi tervezést, előkészítést, gyártást és beépítést követően így kapott innovatív üvegköpenyt 2018 januárjára az az épület.

A részben átengedett és részben visszavert fények – absztrakt, folyamatosan mozgó látványos rajzokat vetítenek a környező homlokzatokra, de főként az épületet övező járdákra, sétányokra. A „LAMILLUSION COLLECTION” elnevezésű egyedi tárgykollekciót tervező Balogh Eleonóra és - az innovatív üveggyártást az országban egyedüliként bevállaló - MKM Üveg Design Stúdió célul tűzte ki a technológiában rejlő lehetőségek teljes kiaknázását.


  • Épület: Tópark Ingatlankomplexum C épület
  • Építészek: Kaposvári Csaba, Papp Dávid Béla
  • Üveggyártás: MKM Üveg Design Stúdió Kft
  • Homlokzatépítés: Schal-tech Kft

Forrás: Sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A tapasztalás tere
  • 2018-11-26 13:12
  • Deco

A tapasztalás tere

Az egyszemélyes lakatosműhelyből indult, Európa első számú ablakgyártója lett az Internorm.

Vízszintes felhőkarcolóval gazdagodott egy kínai város

Vízszintes felhőkarcolóval gazdagodott egy kínai város

A Crystal minden bizonnyal nagyon hiányzott a kínai felhőkarcoló arzenálból, pláne ennyi pénzért.

A világ legnagyobb üvegtáblája egy bútorgyártó cég épületén található

A világ legnagyobb üvegtáblája egy bútorgyártó cég épületén található

Nem az USA-ban vagy Kínában, hanem egy kis sváb faluban. 

Hirdetés