A BudaParton nyit újra a Dürer Kert

Kulturális intézmény költözik a városnegyedbe.

A BudaPart a főváros modern kori történetének legnagyobb ingatlanfejlesztése. A Duna partján épülő új városnegyed fejlesztője a lakó- és irodaházakon, valamint a kereskedelmi egységeken túl már a kezdetektől kiemelt hangsúlyt fektet a közösségépítésre, arra, hogy a városnegyedet élettel töltsék meg. A „BudaPart a kultúráért” kezdeményezés részeként most a Dürer Kertet támogatták abban, hogy ideális helyen folytathassák tovább tevékenységüket, amivel egy sokszínű, kulturális intézmény érkezik a városrészbe. A kerthelyiség akár már a nyár folyamán megnyithatja kapuit – derül ki a cég közleményéből.

Dr. Schrancz Mihály és Nagy Zsolt

A Dürer Kert a főváros kulturális életének egyik meghatározó szereplője immár közel tizenöt éve, mely a megállapodás keretében az új helyszínen egy nemzetközi színvonalú kulturális térként születhet újjá. A két koncertterem és a kerthelyiség a BudaPart déli részén, a Lágymányosi-öböl partján valósul meg, amivel egy nemrég felszabadult, jelenleg leromlott állapotú bérlemény alakul át és kap teljesen új formát. A szórakozóhely kerthelyisége akár már idén nyáron megnyithat, a felújítás után pedig a koncerthelyszín és a kulturális tér is, melyek még tovább növelik a Lágymányosi-öböl, a Kopaszi-gát, tehát a teljes BudaPart látogatói élményét.

A Dürer Kert vezetősége többek között a remek megközelíthetőség, az egyedülálló vízparti környezet, a hosszútávú, biztos bérleti szerződés miatt döntött az új, vízparti helyszín mellett. 

A Property Market Kft., a városnegyed fejlesztője az elmúlt időszakban számos aktivitással erősítette értékteremtő céljait. A „BudaPart a kultúráért” kezdeményezés kapcsán korábban magyar színészekkel együttműködve készítettek verses videokampányt, amelyekkel az volt a céljuk, hogy bemutassák a városnegyed egyedülálló hangulatát, emellett több, a hazai művészeti életben meghatározó szervezettel is egyeztetnek a lehetséges együttműködésekről. Amint a pandémiás helyzet lehetővé teszi, újra elindulnak és kiegészülnek a családi- és közösségi programok a BudaParton, mint a szabadtéri mozi, koncertek, kiállítások, termelői piac, valamint várható számos egyéb rendezvény is.

„A BudaPart értéke az egyedi természeti adottságok, a remek elhelyezkedés és az épített környezet mellett a minőségi időtöltés színterében is rejlik. Célunk, hogy a lakók, dolgozók és az ide látogatók egyaránt jól érezzék magukat, és azon túl, hogy élettel töltjük meg az egyedülálló adottságokkal bíró városnegyedet, aktívan építsük a közösséget, így kulturális és közösségi értelemben is értéket teremtsünk. A Dürer Kert elhivatottsága remekül illeszkedik a stratégiánkba, ezért nagyon örülök, hogy az együttműködésnek köszönhetően tovább emeljük beruházásunk színvonalát, és még közelebb kerülünk ahhoz, hogy a következő években a városnegyed egyben egy új formátumú, budai Kulturális Központtá is váljon” – mondta el az együttműködéssel kapcsolatban Dr. Schrancz Mihály, a Property Market ügyvezető igazgatója. 

„A közel két éves keresés alatt nagyon sok helyszínt megnéztünk és legjobbnak a BudaParton található terület bizonyult. Más lesz a hangulata, mint a régi Dürernek, de ez a helyszín a közvetlen Duna partjával, természetközeliségével és a méretével egy nagyon szép kihívást és feladatot jelent számunkra. A BudaPart vezetőségének hozzáállása, kreativitása adott nekünk a döntésben egy nagy adag impulzust” – mondta el Nagy Zsolt, a Dürer Kert ügyvezetője.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Több kategóriában is győzelmi esélyekkel indul Az Év Irodája versenyen a Market

Több kategóriában is győzelmi esélyekkel indul Az Év Irodája versenyen a Market

Fókuszban a BudaPart fejlesztései és a Market 6.0 székház.

Óvoda és háziorvosi rendelő is nyílik a BudaParton

Óvoda és háziorvosi rendelő is nyílik a BudaParton

A főváros legújabb városnegyedében folyamatosan bővülnek a kereskedelmi egységek és a rekreációs lehetőségek is.

Fővárosi fejlesztések magas építészeti értékkel

Fővárosi fejlesztések magas építészeti értékkel

A Property Market tevékenysége jelentősen hozzájárul a főváros megújulásához – most még többet megtudhatsz a landmark projektjeiről.

Nincs találat!

Hirdetés