A kiállításon ezúttal 16 ország több mint 120 alkotójának művei lesznek láthatók.

A kreatív szemléletet és az innovációt középpontba helyező, Szigeti Szilvia és Radnóti Tamás kurátorok által alapított Határtalan Design / Design Without Borders (DWB) idei kiállítása október 10-én nyílik a Kiscelli Múzeumban

A nemzetközi tárlat 2021-ben is a műfajok és a tematikák közötti átjárhatóságot állítja fókuszba. A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a bemutatott alkotások, projektek, tárgyak a különféle területek – a képzőművészet, a tárgy- és formatervezés, valamint a vizuális művészetek és az előadó-művészet – termékeny egymásra hatásának jelentőségét hangsúlyozzák.

A közönség idén 16 ország több mint 120 alkotójának művei mellett Made in Slovenia – The Future of Living címmel a szlovén design legújabb projektjeit is megtekintheti.

A válogatásban olyan világhírű alkotók munkái is szerepelnek, mint a finn Yrjö Kukkapuro, Erja Hirvi, a spanyol Jamie Hayón, a walesi Ross Lovegrove vagy a német Sebastian Herkner. 

Jamie Hayón alkotásai

Mindemellett az Észt Művészeti Akadémia Ékszer és Ötvös Tanszéke hallgatóinak munkái, valamint a Łódź Design Festival „must have”-pályázatán díjazott tárgyak is helyet kapnak a kortárs ékszertervező iskolákat bemutató sorozat keretében.

A hazai alkotók közül többek között a Blum&Wolf, Lőrincz V. Gabi, Kele Sára, Szigeti Szilvia és Harsány Patrícia munkái lesznek láthatók. 

Az október 10. és november 28. között megrendezett kiállításon a Dezeen Magazine-ban is bemutatott DWB VLOG filmjeit is vetítik majd. A Határtalan Design / Design Without Borders programjához továbbá nemzetközi online szakmai találkozók, prezentációk is kapcsolódnak, az összművészetiséget pedig a tárlatvezetéseken látható, illetve hallható kortárs komolyzenei és kortárs táncművészeti előadások is erősítik.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Öt éve nem látott aktivitás a lakáspiacon

Öt éve nem látott aktivitás a lakáspiacon

A pesti belvárosban 18 százalékot alkudtak le a vevők októberben. 

Fél évszázados rejtett hibákat találtak a Nyugati tetőszerkezetének felújításakor

Fél évszázados rejtett hibákat találtak a Nyugati tetőszerkezetének felújításakor

A 143 éves pályaudvar felújítása a járvány ellenére folyamatosan zajlik, de történnek meglepetések.

Variáció a veszprémi telefonközpont épületének új homlokzatára

Variáció a veszprémi telefonközpont épületének új homlokzatára

Jakab Zsófia pécsi doktorandusz hallgató terve a veszprémi Ranolder téren található volt telefonközpont épületének újragondolására.

Hirdetés