Hirdetés

A kiállításon ezúttal 16 ország több mint 120 alkotójának művei lesznek láthatók.

A kreatív szemléletet és az innovációt középpontba helyező, Szigeti Szilvia és Radnóti Tamás kurátorok által alapított Határtalan Design / Design Without Borders (DWB) idei kiállítása október 10-én nyílik a Kiscelli Múzeumban

A nemzetközi tárlat 2021-ben is a műfajok és a tematikák közötti átjárhatóságot állítja fókuszba. A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a bemutatott alkotások, projektek, tárgyak a különféle területek – a képzőművészet, a tárgy- és formatervezés, valamint a vizuális művészetek és az előadó-művészet – termékeny egymásra hatásának jelentőségét hangsúlyozzák.

A közönség idén 16 ország több mint 120 alkotójának művei mellett Made in Slovenia – The Future of Living címmel a szlovén design legújabb projektjeit is megtekintheti.

A válogatásban olyan világhírű alkotók munkái is szerepelnek, mint a finn Yrjö Kukkapuro, Erja Hirvi, a spanyol Jamie Hayón, a walesi Ross Lovegrove vagy a német Sebastian Herkner. 

Jamie Hayón alkotásai

Mindemellett az Észt Művészeti Akadémia Ékszer és Ötvös Tanszéke hallgatóinak munkái, valamint a Łódź Design Festival „must have”-pályázatán díjazott tárgyak is helyet kapnak a kortárs ékszertervező iskolákat bemutató sorozat keretében.

A hazai alkotók közül többek között a Blum&Wolf, Lőrincz V. Gabi, Kele Sára, Szigeti Szilvia és Harsány Patrícia munkái lesznek láthatók. 

Az október 10. és november 28. között megrendezett kiállításon a Dezeen Magazine-ban is bemutatott DWB VLOG filmjeit is vetítik majd. A Határtalan Design / Design Without Borders programjához továbbá nemzetközi online szakmai találkozók, prezentációk is kapcsolódnak, az összművészetiséget pedig a tárlatvezetéseken látható, illetve hallható kortárs komolyzenei és kortárs táncművészeti előadások is erősítik.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Makovecz-tervezte templomot avattak Temesváron

Makovecz-tervezte templomot avattak Temesváron

A református központban közösségi- és kiállítótereket, és kamarakoncertek megtartására alkalmas termet is kialakítottak. 

Átlátszó templommal tanít bennünket két építész

Átlátszó templommal tanít bennünket két építész

Hogy ne csak nézzünk, de lássunk is.

Plakát készül a neonreklámokból

Plakát készül a neonreklámokból

Plakátsorozatot készítettek az elmúlt évtizedek ikonikus neonreklámjaiból, hogy megmentsék őket. 

Hirdetés