Hirdetés

A Sprout nevű dán startup megalkotta a jövő ceruzáját.

Te írsz még ceruzával? Vagy inkább a számítógépedbe, telefonodba pötyögsz? Gondoltad volna, hogy az első kérdésre emberek milliói válaszolnak igennel? A becslések szerint tizennégy milliárd ceruza kopik el évente a világon. Talán meglepő az adat, hiszen azt gondolhatnánk, hogy a digitális világ teljesen átformálta az írással kapcsolatos szokásainkat.

A Sprout dán startup komolyan elgondolkodott ezen a számon, és megalkotta a jövő környezetbarát ceruzáját, hogy ne kelljen leszoknunk ezen íróeszköz használatáról, és hogy a lelkiismeretünk is nyugodt legyen amikor ceruzát ragadunk, hogy leírjuk vagy lerajzoljuk gondolatainkat – írta meg a Hypeandhyper. 

A dán csapat olyan írószert alkotott, melynek végében apró vetőmagokat rejtett el. Így ha elkopott a ceruzánk, egyszerűen el kell ültetni egy cserép földbe, és néhány héten belül kikandikál belőle a facsemeténk vagy a fűszernövényünk. Persze a gyakori locsolásról se feledkezzünk meg! És hogy milyen típusú magot rejt a ceruzánk, az annak végén olvasható.

Talán még nem késő beszerezni a Sprout ceruzáját, ha karácsonyra egy ilyen szuper zöld-ajándékkal lepnéd meg szeretteidet. De akkor se habozz megrendelni, ha a jövő évi naplód írásához használnád!

Minden apró lépéssel és minden apró (ceruza)mag elültetésével tehetünk bolygónk egészségéért! 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Ültess ceruzát, fa lesz belőle!

Ültess ceruzát, fa lesz belőle!

A Sprout nevű dán startup megalkotta a jövő ceruzáját.

A Szent György Pince performatív átalakulásai

A Szent György Pince performatív átalakulásai

Januári, műemlékvédelmi tematikánkhoz kapcsolódóan osztjuk meg újra a Kollektív Műterem nagyszerű balatonarácsi projektjéről megjelent, „Mikrotörténet-írás” című cikkünket az OCTOGON magazin 173-as (2022/1-es) lapszámából.

Karancs Szálló | Salgótarján modern építészete 1945-1990

Karancs Szálló | Salgótarján modern építészete 1945-1990

Szabadtéri tető-mozi és egy prominens űrhajós vendég a kor „brutál modern” hétszintes hoteljében.

Hirdetés