Új szemüvegkeretet mutatott be a Tipton Eyeworks budapesti showroomja.

Meglepően kék, elegáns és karakteres szemüvegkeretek, amelyek a figyelmet a viselő tekintetére irányítják. A nemzetközileg is ismert magyar divat- és stílustanácsadó, Schiffer Miklós és a Tipton megalkották napjaink art deco darabjait, amelyekből összesen hatvan darab készült.

Zachary Tipton, a Tipton Eyeworks tulajdonos-alapítója és Schiffer Miklós együttműködése két évvel ezelőtt kezdődött, amikor Schiffer stílustanácsadással egybekötött konzultációt tartott a Tiptonnál. A beszélgetéssel aztán egy közös alkotói folyamat vette kezdetét, amely eredményeként a Tipton szemüvegkeretbe foglalta Schiffer Miklós stílusos eleganciáját.

„Egy olyan keretet képzeltem el, amelyet nők és férfiak is hordhatnak – határozott, karakteres, miközben mégsem veszi el a fókuszt viselőjéről. Azok a nők, akik megfelelő női kisugárzással rendelkeznek, ezt a szemüveget is bátran viselhetik. A keret csak egy eszköz, hogy kifejezzük egyéniségünket. Mi viseljük a keretünket, nem a keret visel minket” – mondta el Schiffer Miklós arról, milyen szempontokat vett figyelembe a közös tervezésnél.

Fontos szempont volt a keret megalkotásakor, hogy kinyissa a tekintetet, határozott vonalai ezért távolabb kerültek a szemtől, így nem vetnek árnyékot. A keret további különlegessége a vastagabb szemüvegszár, a dupla orrnyereg, ugyanakkor magán viseli azokat a jellegzetességeket is, amitől alkotója nem is lehetne más, mint Schiffer Miklós: 

„A szemüvegkeret vagy fekete vagy barna vagy semmilyen. Én ezt szerettem volna elkerülni, ezért is választottunk kéket, aminek amúgy is van egyfajta mitikus ereje. A feketéhez képest a kék egy sokkal gazdagabb mélységű szín – van benne hidegség, keménység, erotika, sportosság. Nincs olyan ruhadarab, ami ne lehetne kék! Az egyedi színhez természetesen elegancia is párosul. A keret dobozában található szemüvegtörlő art deco mintát kap, ami egyben díszzsebkendőként is használható” – mondta el Schiffer. 

Bár a tervezési folyamatba közbeszólt a koronavírus-járvány, nagyon gyors és hatékony volt a közös munka. A prototípus már tavaly decemberben elkészült, a teljes, limitált kollekció megalkotása és gyártása összesen nyolc hónapot vett igénybe.

A Tipton Eyeworks szemüvegei a Tipton saját pécsi gyárában és budapesti műhelyében készülnek, és ma már több mint ötszáz optikában vásárolhatók meg világszerte. Világsztárok viselik, mint Elton John, Richard Branson, Robbie Williams, Shawn Mendes, Antonio Banderas vagy Parov Stelar. Ugyanakkor a hazai sztárok kedvenc márkája is: Ákos, Presser Gábor, Zságer Balázs, Till Attila, Hajós András, Ónodi Eszter, Tompos Kátya, Gryllus Dorka és még számtalan hazai ismert ember hord Tipton szemüveget.

„A Tipton X Schiffer keretnek a megszületése nagyon fontos mérföldkő a márka történetében, mivel ez a budapesti Tipton Eyeworks showroom első szemüvegkerete” – emelte ki Zachary Tipton.

A Tipton X Schiffer limitált kiadású szemüvegkereteket 2021. szeptember 16-án, zártkörű esemény keretében mutatták be. A sorszámozott hatvan darab kizárólag a Tipton Eyeworks budapesti showroomjában érhető el. 

 

Még több képért kattints a galériára!
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A Bauhaus századik születésnapjára tervezett szemüvegkeretet a Tipton és az Octogon magazin

A Bauhaus századik születésnapjára tervezett szemüvegkeretet a Tipton és az Octogon magazin

Közösen tisztelgünk az idén százéves mozgalom előtt egy új, limitált szériás kollekcióval.

Meghalt az El Al logóját is tervező magyar ajkú grafikus

Meghalt az El Al logóját is tervező magyar ajkú grafikus

A 85 éves korában elhunyt Dan Reisinger tervezte a Teva gyógyszergyár és a Habima színház logóját is.

AXOR Starck: a látnoki, időtálló design

AXOR Starck: a látnoki, időtálló design

25 éves az AXOR Starck kollekció, amely örökre megváltoztatta a fürdőszoba-designt.

Hirdetés