Idén is TEDx konferenciát rendez a Budapesti Metropolitan Egyetem.

Napjaink egyik legfontosabb témáját járja körül a Budapesti Metropolitan Egyetem november 10-i, saját szervezésű TEDx konferenciája. Az egyetem nem kisebb feladatra vállalkozott, mint hogy generációkon átívelő előadókkal és témákkal a fenntarthatóság legfajsúlyosabb kérdéseit járja körül. Az előadók között olyan neveket láthatunk, mint a világ legfiatalabb klímaharcosa, Selina N. Leem, Trunk Tamás író és síelő, vagy Hortobágyi T. Cirill pannonhalmi főapát. A nyitóelőadást Dr. Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke tartja.

 

Mennyibe kerül valójában a termék, amit leveszünk a polcról? Hogyan gondolkodik a Z-generáció a fenntarthatóságról? Lehet-e fenntartható a divatipar? Hogyan nézne ki egy fenntartható város? Többek között ezekben a témákban mélyedhetnek el a TEDxBudapestMetropolitanUniversity, azaz a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) immár negyedik saját szervezésű TEDx-konferenciájának látogatói november 10-én, az Uránia Filmszínházban.
 


Az intézmény oktatási missziója jól kapcsolódik a világszerte ismert TED eseménysorozat céljához: a TED (Technology, Entertainment, Design) legfőbb küldetése, hogy megosztásra érdemes gondolatokat gyűjtsön össze a világ minden pontjáról rövid előadások formájában, melyek gondolkodásra, cselekvésre ösztönözhetik a nézőket. A különleges konferenciasorozat nem véletlenül lett világszerte ismert: a maximum 18 perces gondolatébresztő és szórakoztató előadások rendkívül inspiráló élményt jelentenek, a TED koncepció pedig új dimenzióba helyezte a korábban ismert konferencia fogalmát, és számos világméretű kezdeményezés táptalajává vált.

„A fenntarthatóság napjaink egyik legfajsúlyosabb témája, idei TEDx konferenciánk pedig olyan előadókat vonultat fel, akik saját tapasztalataikkal, gondolataikkal garantáltan elgondolkodtatják majd a résztvevőket. A fenntarthatóság nem csupán globális kérdés, közösségi és egyéni szinten is felelősek vagyunk a jövőért – ehhez pedig meg kell tanulnunk változni és alkalmazkodni a változásokhoz.” – mondta el Dr. Tóth Ágnes, a METU elnök-vezérigazgatója.

„Az idei konferencia témáját különösen testhezállónak érezzük, hiszen a METU-n annak szellemében oktatunk, hogy a folyamatos tanulás és a változásra való képesség kulcsfontosságú az életünkben, és egyre fontosabbá válik majd a jövőben.”

Az idei TEDxBudapestMetropolitanUniversity előadóinak listája változatos, izgalmas programot ígér: köztük van a Z-generációs Trunk Tamás síelő, író, az országosan ismert Steiner Kristóf író, vegán- és emberjogi aktivista, a nemzetközi klímaváltozási aktivista, Selina N. Leem és Bánkuty-Balogh Lilla közgazdász, geopolitikai szakértő, tudós, Strumpf-Biró Balázs jövőkutató, Csalár Bence divatújságíró, divatszakértő, egyetemi oktató is. Az előadók szakmai felkészítője és az esemény kurátora Végvári Imre.

A konferencia szereplőinek különleges élettörténetei és tapasztalatai új megvilágításba helyezik a fenntarthatóságról alkotott képünket. További előadókról az esemény honlapja és Facebook-oldala szolgál folyamatosan frissülő információkkal.
 

TEDxBudapestMetropolitanUniversity

Időpont:
2022. november 10.
Helyszín: Uránia Nemzeti Filmszínház (1088 Budapest, Rákóczi út 21.)

 

Forrás: sajtóanyag

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Az építészeknek fel kell készülniük a szélsőséges időjárási jelenségekre

Az építészeknek fel kell készülniük a szélsőséges időjárási jelenségekre

Merőben másképp kell gondolkodnunk az építészetről a jövőben, mint ahogyan eddig tettük. A tervezőket terheli a fenntarthatóbb épített környezet kialakításának etikai és morális felelőssége, ráadásul a jelen és a jövő építészeinek a szélsőséges időjárási körülményekre, környezeti változásokra is fel kell készülniük – többek között erről volt szó a Budapesti Metropolitan Egyetem decemberi művészeti meetupján.

A fenntartható építészet alapjairól indított képzést a METU

A fenntartható építészet alapjairól indított képzést a METU

A tematikát az egyetem a HuGBC Oktatási Munkacsoportjával együtt állította össze. 

Csizmadi Péter vette át a METU kreatívipari karát

Csizmadi Péter vette át a METU kreatívipari karát

A nemzetközi kapcsolatok erősítése lesz a feladata.

Hirdetés