Hirdetés

Elérhető a környezetbarát Mökki kutyafekhely.

A fenntarthatóság és a felhasználóbarát szemléletmód mentén tervezte meg és hozta létre a Mökki kutyafekhely-rendszert a Maacraft és a Madzag. A termék egyes elemeit – a párnát, mely a fekhely belsejébe kerül, valamint a párnahuzatot – a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének Társadalmi vállalkozásában dolgozó megváltozott munkaképességű nőket foglalkoztató varrodája készíti, csakúgy, mint a kiegészítőként kapható kutyajátékot.A Mökki környezetbarát kutyafekhely: a belsejét kitöltő anyag ipari textilhulladékból készül. A tervezés folyamatában is fontos szerepet játszott, hogy a márka elveihez hűen funkciójában és anyaghasználatában időtálló, praktikus és egyedi tárgy valósuljon meg. A modern formák és természetes anyagok is visszaköszönnek a termékben. A Mökki két méretben és több formában is elérhető, így garantált, hogy minden városi kutyatartó megtalálja az otthonához és kutyusa igényeihez leginkább passzolót. A Madzag kortárs kézműves szemlélete és vidám eleganciája a Mökki kollekciót a lakás egyik kedvenc darabjává varázsolja.

Lapra szerelt formában a kutyabútor bárhová könnyedén szállítható, a vásárlónak már csak azzal kell törődnie, hogy miután összeszerelte, kutyája kényelmes otthonra találjon benne.


Maacraft – Szociális Műhely
A Maacraft egy design-, és egyben szociális vállalkozás, amely 2012-ben indult el a Miskolci Autista Alapítvány alkotóműhelyeként. Magas minőségű tárgyakat és delikátesz termékeket készítenek, miközben értelmi sérült felnőttek ismerhetik meg a munka világát, örömét. Emellett a kertgondozás, kézműves technikák elsajátítása segít abban, hogy a kognitív és manuális képességeiket fejlesszék, valamint a vizuális kultúrára reflektáló ismereteket sajátíthatnak el a munkaterápiás foglalkozások keretében. Termékeiket Szalkai Dániel designer tervezi, konduktorokkal és szakemberekkel pedig gyártható termékekké fejleszti azokat. A Maacraft minden termékének megvásárlása a műhely sérült fiatal felnőttjeit támogatja.

Madzag.dog
A Madzag városi kutyás lifestyle márkát 2015-ben alapította Molnár Melinda formatervező. A márka modern formavilágú, magas minőségű kiegészítőket kínál a tudatos és felelős városi kutyatartóknak. Termékei között megtalálhatók bőr nyakörvek, pórázak, porcelán etetőtálak, tűzzománc kitűzők, képeslapok, vászontáskák, pólók és printek. A Madzag termékeket a budapesti stúdióban tervezik, majd helyi műhelyekben készülnek kis szériában, hagyományos kézműves technológiákkal.

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Darázsölyv és gyalogcincér batikolt ruhadarabokon | A MAACRAFT új kollaborációja

Darázsölyv és gyalogcincér batikolt ruhadarabokon | A MAACRAFT új kollaborációja

MAACRAFT × GRINDESIGN x Miskolci Autista Alapítvány

Megváltozott munkaképességű emberek készítettek egyedi design-tárgyat

Megváltozott munkaképességű emberek készítettek egyedi design-tárgyat

Elérhető a környezetbarát Mökki kutyafekhely.

Hirdetés