Hirdetés

A kiváló ár/érték arányú telefonjairól híres Xiaomi feltette a lécet designban is. Jó magasra.

Az üzletpolitikájának köszönhetően a Xiaomi hagyományosan a legjobb ár/érték arányú telefonok közé tartozik, ám a Mix sorozatban időnként a technikai képességeit is felvillantja. A Mi Mix Alpha esetében ez különösen erősre sikerült, lényegében olyan, mint egy koncepcióautó, csak ezt gyártani is fogják.

Tehát nem pont a kínai gyártótól vártunk volna egy ennyire extravagáns designt, mindenesetre megérkezett. A Mi Mix Alpha fő különlegessége a kijelző, ami teljesen körülöleli a készüléket, csak alul és felül maradt szabadon a titánból készült káva, illetve hátul egy vékony sáv maradt ki, ahol a három kamera is található. Utóbbiakat zafírüveg védi a sérülésektől.

A képernyő/készülék arány 180,6% lett, ami egy sajátos világrekord.

Sokak zsigeri reakciója, hogy itt aztán korlátlan mennyiségben fordulnak majd elő véletlen érintések, ám a gyártó alapos kutatásokat végzett ezek minimalizálása érdekében, és nemcsak a „gombok” (természetesen itt oldalt is csak érintő funkciók vannak) elhelyezésével, de szoftveres megoldásokkal is.

A különleges külső különleges technikai megoldásokat is kíván, például nincs hangszóró (helyette akusztkus képernyőrezgetés van), nincs előlapi kamera sem, hiszen szelfizéskor a készüléket megfordítva ugyanúgy látjuk a hátlapi kamera képét.

A hátlapi kamerahármas sem egyszerű: a fő egység 108 megapixeles, de a legjobb képek 27 MP-ben készülnek, hiszen négy pixelből készít egyet a telefon (pixel binning), alatta az ultra nagylátószögű (117 fok), 20 MP-es kamera, végül egy 12 MP-es telefotó lencse található. Makrofotózni másfél centiről lehet, adott a lézeres fókuszálás is – írta a Xiaomilife.hu.

A felhasználók megjegyzései közt szerepelt az is, hogy az Mi Mix Alphára nem lehet tokot tenni, ám egyrészt fóliát igen, másrészt a Xiaomi a hagyományos megoldásoknál háromszor erősebb, repülégépeknél használt alumínium ötvözetet használt, illetve 2,88 g-os zafírüveg védi végig a kijelzőt.

A készülék lelke a Snapdragon 855+ SoC processzor, amihez 12 GB RAM és 512 GB adattároló tartozik, a 4050 mAh kapacitású akku szilikát nanorészecskékből épül fel, és támogatja a 40W-os vezetékmentes gyorstöltést is.

Ráadásul nem marad csak koncepció, igaz, elsősorban Kínában lehet majd kapni, a 858 ezer forintnak megfelelő 19 990 jüanos áron.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A Xiaomi bemutatta a világ első átlátszó tévéjét

A Xiaomi bemutatta a világ első átlátszó tévéjét

Egyelőre csak Kínában elérhető.

Pólóba csúsztatható légkondit dobott piacra a Sony

Pólóba csúsztatható légkondit dobott piacra a Sony

A nyári napokon képes 13 fokkal lehűteni a felhasználó testhőmérsékletét.

Napi átlagban 300-szor nyúlsz a mobilod után. Mi lenne, ha ez az élmény stílusosabb lenne?

Napi átlagban 300-szor nyúlsz a mobilod után. Mi lenne, ha ez az élmény stílusosabb lenne?

Már Budapesten is elérhetők a Native Union mobileszköz kiegészítői.

Hirdetés