-->

Bejelentkezés

E-mail Jelszó

regisztráció elfelejtett jelszó


Kiemelt esemény ajánló


Új tárgyak

Nespresso Pixie Clips

A Nespresso folyamatosan a kávézás élményének megújítására törekszik innovatív kávégépeivel követve a legfrissebb dizájn-irányzatokat. Mindez mostantól új magasságokba emelkedik, hiszen megérkezett a Pixie Clips kávégép, amelynek külső megjelenését – a cserélhető oldalpanelek segítségével -, a vásárlók saját ízlésükhöz és a ...

részletek »


Földet ért a fagyi

Január derekán, egy napon a FISE Kálmán Imre utcai kiállítóterének kirakatában különös tárgyakra figyeltünk fel, a rózsaszín-kék „objektumok” a FISE új belépőinek csoportos tárlatán (Fresh FIShEs 7.1) foglalták el a vitrint. Hulljon le a lepel!

részletek »


Kockológia

a Margitsziget és Művészsétány, akkor el-eltűnő mellszobrok, köztük az Izsó Miklóst ábrázoló (szobrász: Kisfaludi Strobl Zsigmond, 1972) és Beck Ö. Fülöp önportréja (1997 / eredetileg: 1973); az említett alkotások nem kerültek elő, jó ideje nem pótolták azokat.

részletek »


Minden bizonytalan

Másfél évtizede tart már, hogy az osztrák Steinbrener/Dempf & Huber képzőművészeti formáció nem ritkán éppen társadalomkritikus köztéri munkákkal csap oda a sziszis-ferencjóskás bécsi hétköznapoknak.

részletek »


Freud Dabason

Ha a jövő lelkes, hazai kutatói felfedezik az építészet apróbb részterületeit, lesznek kihagyhatatlan példák. A közlekedéshez kapcsolódó építmények esetében ezek között találjuk majd biztosan a Dabason működő Trafik Kör Kortárs Művészeti Egyesület (TK) tagjai által jegyzett, közkeletű nevén „gondolatmegálló”-t.

részletek »


Nagy könyv, nagy dobás

A főszerkesztő kedvében járni természetesen sokféleképpen lehet, de az viszonylag kockázatmentes, amikor vitathatatlan teljesítményről van szó.

részletek »


Zsonglőr lámpa

Itt az IC Lights, az olasz designcég, a Flos egyensúlyozó lámpacsaládja. Michael Anastassiades designert egy zsonglőr látványa ihlette meg a tervezésnél, mutatjuk, mi lett az eredmény.

részletek »


Dress bárszék az osko+deichmann-tól

Új bárszék mutatkozott be a Brunner palettáján. A Dress tervezője az osko+deichmann, koncepciójuk középpontjában a fiatalos design és az ergonómia ötvözése áll.

részletek »


Feltűnő jelenség

Limitált szériás városi kerékpárt tervezett és fejleszt Kiss Zsombor. A KZS cycle egyedi megoldásai által kiemelkedik a műfajában az utóbbi években született hazai példák közül.

részletek »


Jókai redesign

Gyerekkoromban különösnek, kamaszként kínosnak tartottam, ha borítóvédő borítót láttam egy könyvön, különösen, ha az újságpapírból volt.

részletek »