-->

Bejelentkezés

E-mail Jelszó

regisztráció elfelejtett jelszó


Kiemelt esemény ajánló


Új tárgyak

Kockológia

a Margitsziget és Művészsétány, akkor el-eltűnő mellszobrok, köztük az Izsó Miklóst ábrázoló (szobrász: Kisfaludi Strobl Zsigmond, 1972) és Beck Ö. Fülöp önportréja (1997 / eredetileg: 1973); az említett alkotások nem kerültek elő, jó ideje nem pótolták azokat.

részletek »


Minden bizonytalan

Másfél évtizede tart már, hogy az osztrák Steinbrener/Dempf & Huber képzőművészeti formáció nem ritkán éppen társadalomkritikus köztéri munkákkal csap oda a sziszis-ferencjóskás bécsi hétköznapoknak.

részletek »


Freud Dabason

Ha a jövő lelkes, hazai kutatói felfedezik az építészet apróbb részterületeit, lesznek kihagyhatatlan példák. A közlekedéshez kapcsolódó építmények esetében ezek között találjuk majd biztosan a Dabason működő Trafik Kör Kortárs Művészeti Egyesület (TK) tagjai által jegyzett, közkeletű nevén „gondolatmegálló”-t.

részletek »


Nagy könyv, nagy dobás

A főszerkesztő kedvében járni természetesen sokféleképpen lehet, de az viszonylag kockázatmentes, amikor vitathatatlan teljesítményről van szó.

részletek »


Zsonglőr lámpa

Itt az IC Lights, az olasz designcég, a Flos egyensúlyozó lámpacsaládja. Michael Anastassiades designert egy zsonglőr látványa ihlette meg a tervezésnél, mutatjuk, mi lett az eredmény.

részletek »


Dress bárszék az osko+deichmann-tól

Új bárszék mutatkozott be a Brunner palettáján. A Dress tervezője az osko+deichmann, koncepciójuk középpontjában a fiatalos design és az ergonómia ötvözése áll.

részletek »


Feltűnő jelenség

Limitált szériás városi kerékpárt tervezett és fejleszt Kiss Zsombor. A KZS cycle egyedi megoldásai által kiemelkedik a műfajában az utóbbi években született hazai példák közül.

részletek »


Jókai redesign

Gyerekkoromban különösnek, kamaszként kínosnak tartottam, ha borítóvédő borítót láttam egy könyvön, különösen, ha az újságpapírból volt.

részletek »


…felvágjuk 2 cm-es kubusokra

Sem a szó Cserna-Szabó-i értelmében, sem egyébként nem vagyok szakácskönyv olvasó, receptgyűjtő. Egy évtizedig éltem tejföllel feljavított Vifon-levesen (vö. tésztafőzelék), kifli-párizsin, ünnepnapokon Váncsát, Bächer Iván olvasva.

részletek »


Élménylény

Kommunikáló tárgyat alkottak Zimmerer Erzsébet és Lente Márton (előbbi a termék tervezője, utóbbihoz a kapcsolódó területek – brand, arculat & web – tartoznak.

részletek »