Bejelentkezés

Kiemelt esemény ajánló


Új épületek

OCTOGON 115. lapszám

Ízelítő az Octogon 2014/7-es (115.) számából. Benne, egyebek mellett: egy szlovén stadion a fehérorosz erdőben, újabb átadások Pannonhalmán, családi ház a vidéki Magyarországon és a lengyel Jurában. Megszólal Benedetta Tagliabue és Jurgen Bey, de emlékezünk Király Tamásra és összefoglaljuk az idei Design Hetet is.

részletek »


Egyedülálló operaházat építettek Kínában magyar építészek

Megnyílt a ZOBOKI-DEMETER Építésziroda tervei alapján készült Nanshan Kulturális- és Sportközpont és Művészeti Múzeum a kínai Sencsenben.

részletek »


Egy nagyvonalú törpe

Idén egy chilei építészt, Smiljan Radić -ot kérte fel London egyik leghíresebb kortárs művészeti központja, hogy tervezze meg a Serpentin Pavilion épületét.

részletek »


Zarándoklat a Vitra Campus-ban

A Vitra Campus-ban nincs megállás. Alighogy átadták a legfrissebb építészeti attrakciót, a 30 méteres Vitra Slide Towert, máris egy új alkotást üdvözölhetünk.

részletek »


Újraírt városrészek – A 4-es metró felszíneiről

Amikor 2009-ben átadták a Fővám téri 2-es villamos gyalogos aluljáróját, a városiak, átutazók megtapasztalhatták: már nem a kapacitáselvű, mindinkább a minőségközpontú tervezés és kivitelezés kerekedik fölül Budapesten is.

részletek »


Carsten Höller csúszdája a Vitra Campusban

Az építészeti attrakcióiról híres Vitra Campus ismét bővült. Ezúttal nem épülettel, hanem egy építménnyel, azon belül is egy csúszdával. Gondolták volna?

részletek »


Élen jár a sportban

A homofób jogszabályi szigorítások, a gigantikus építőipari korrupció, a tré kivitelezési minőség és szisztematikus kóborkutya-irtás mellett, talán kevesebb szó esett a Szocsiban megrendezett téli olimpiai játékok építészeti vonatkozásairól.

részletek »


Befejezetlen mondat

2010-ben nagy visszhangot váltott ki a chilei ELEMENT építészirodának a mexikói Monterrey-ben felépült szociálisház-füzére.

részletek »


Magyar válasz a fenntartható építészetre

Bemutatták a Fotográfus Házát a Média Építészeti Díján: Turányi Bence építész és Batár Zsolt fotográfus közös munkáját, a Fotográfus Házát a csütörtökön lezajlott Média Építészeti Díj 2013 (MÉD2013) nemzetközi zsűrije és a közönség is beválasztotta az idei év döntősei közé.

részletek »


Girbegurba

Öt perc sétára a kortárs építészet és képzőművészet rajongói számára kultikus jelentőséggel bíró londoni Serpentine Gallery-tól új kiállítóteret avattak szeptember 28. -án.

részletek »