Bejelentkezés

Kiemelt esemény ajánló


Új épületek

Élen jár a sportban

A homofób jogszabályi szigorítások, a gigantikus építőipari korrupció, a tré kivitelezési minőség és szisztematikus kóborkutya-irtás mellett, talán kevesebb szó esett a Szocsiban megrendezett téli olimpiai játékok építészeti vonatkozásairól.

részletek »


Befejezetlen mondat

2010-ben nagy visszhangot váltott ki a chilei ELEMENT építészirodának a mexikói Monterrey-ben felépült szociálisház-füzére.

részletek »


Magyar válasz a fenntartható építészetre

Bemutatták a Fotográfus Házát a Média Építészeti Díján: Turányi Bence építész és Batár Zsolt fotográfus közös munkáját, a Fotográfus Házát a csütörtökön lezajlott Média Építészeti Díj 2013 (MÉD2013) nemzetközi zsűrije és a közönség is beválasztotta az idei év döntősei közé.

részletek »


Girbegurba

Öt perc sétára a kortárs építészet és képzőművészet rajongói számára kultikus jelentőséggel bíró londoni Serpentine Gallery-tól új kiállítóteret avattak szeptember 28. -án.

részletek »


Közel 100%-on pörög a Green House

Egy újabb nagy nemzetközi cég tette le voksát a Green House mellett. Hazánk első és egyetlen LEED Platinum minősítésű irodaháza 2014. március 1-től ad otthont az MSCI magyarországi irodájának. A befektetési döntéstámogató megoldásokat kínáló vezető globális vállalat 3.694 négyzetméternyi irodahelyet bérel majd.

részletek »


Elindult a Média Építészeti Díjának weboldala

A szerezők aktiválták a megújult Média Építészeti Díjának weboldalát ahol elérhetővé vált a regisztrációs űrlap.

részletek »


Pálcika

Október végéig látogatható a világ egyik legérdekesebb építészeti sorozatának legújabb alkotása. A londoni Serpentine Gallery kortárs kiállítóhely előtt réten a 2000 óta építi fel pavilonépületét egy-egy nagyszerű tervező.

részletek »


Dijkje apartmanház

A belga P8 építészstúdió nem mindennapi feladatot kapott: egy kétlakásos sorházat kellet átalakítaniuk úgy, hogy 5 apartman elférjen ugyanakkora területen. Erősen korlátozott térből kellett a maximumot kihozniuk.

részletek »


LEED Platina minősítést ért el a Green House

A május 9-én megrendezett Napi Gazdaság Ingatlankonferencián Schmidt András a Skanska Fenntarthatósági Managere hivatalosan is bejelentette, hogy a Green House irodaház kimagaslóan magas eredménnyel - hazánkban elsőként - kapta meg a LEED zöldépület-minősítő rendszer Platina szintű végső kvalifikációját.

részletek »


Kész az ÉMI

Május 10-én a Szentendrei Ipari Parkban átadták az ÉMI Építőipari Tudásközpont épületét. A komplexumot a hazai energiatudatos építés bemutató helyévé szeretnék tenni. A beruházásnak az Új Széchenyi Terv és az Európai Unió PIME’S projektje által érintett értéke 1,817 milliárd Ft, a teljes beruházási érték a járulékos ...

részletek »