Bejelentkezés

Kiemelt esemény ajánló


Események, díjak

Megjelent az OCTOGON 116. lapszáma

Feltartott középső ujj, ez a címe a szerk.-nek, utalásként Frank O. Gehry október végi oviedói kis performanszára. Tudják, a Prince of Asturias prize átvétele után tartott sajtótájékoztatón a mester ezzel az univerzális gesztussal kísérte véleményét, miszerint a mai világban felépülő épületek és a tervek 98 százaléka tiszta szemét.

részletek »


Valódi tér-idő utazás az YBL Egyesülettől

Egy fiatalokból álló alkotócsoport az Ybl Bicentenárium záróünnepén azzal tiszteleg a 200 éve született mester előtt, hogy egy interaktív 3D-s animáció segítségével a FUGA-Budapesti Építészeti Központban bejárhatóvá teszi Ybl Miklós romantikus stílusú nagymágocsi magtárépületét, felhívva a figyelmet a műemlék valós állapotára és a ...

részletek »


10. alkalommal jelentkezik Média Építészeti Díja

November 27-én rendezik meg a Média Építészeti Díjának tizedik, jubileumi díjátadóját az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

részletek »


Ybl Miklós makettkiállítás a Nemzeti Múzeumban

A Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kara a Budapest Fővárosi Levéltárral együttműködésben hallgatói makettek bemutatásával emlékezik meg névadó mestere születésének 200. évfordulójáról.

részletek »


Magyar díjazottak a Holcim Awards-on

Átadták a 2 millió dollár összdíjazású, negyedik alkalommal meghirdetett Holcim Awards fenntartható építészeti világverseny afrikai és közel-keleti régiójának díjait Bejrútban. A versenyen a pécsi Szabadics Attila és Rácz Mónica (ArchSus Csoport) menekülttáborokban létesítendő egészségügyi központ és iskola tervét különdíjjal ...

részletek »


Íme az év építészeti fotói

Ez volt a harmadik építészeti fotópályázat azóta, hogy 2012-ben a Magyar Építőművészek Szövetsége díjat alapított “Az év építészeti fotója” címmel.

részletek »


Vitorlásverseny Ybl születésének 200. évfordulóján

Idén hetedik alkalommal rendezték meg a mára hagyományosnak számító Építész Regattát a Balatonon. Szeptember 12-14. között a Balatonlellétől Keszthelyig tartó versenyen a hazai építésztársadalom szereplői képviseltették magukat.

részletek »


Megnyitják kapuikat a zöld épületek

Idén ismét megnyitják kapuikat a jövő épületei! A tavalyi nagy sikerű rendezvény után ismét várja az érdeklődőket a Green Walk nyílt nap sorozat, ezúttal 2014. szeptember 22-27. között.

részletek »


Magyar díjazott a Holcim Awards világversenyen

Szeptember 4-én adták át a 2 millió dollár összdíjazású, negyedik alkalommal meghirdetett Holcim Awards fenntartható építészeti világverseny európai régiójának díjait Moszkvában.

részletek »


Épületvillamossági tervezőmérnök kerestetik

Az Artrea Consulting Kft. gyakorlattal rendelkező kollégát keres ÉPÜLETVILLAMOSSÁGI TERVEZŐMÉRNÖK munkakörbe.

részletek »