Bejelentkezés

Kiemelt esemény ajánló


Események, díjak

Wienerberger Brick Award 2016

A Wienerberger kiemelkedő téglaépületek nevezését várja a 2016-os Brick Awardra, melyen most először építészek is nevezhetik munkáikat. Az építészeti kritikusok, újságírók és építészek 2015 március 31-ig adhatják be pályázatukat.

részletek »


Építészeti Filmnapok 2015: a részletes program

A KÉK - Kortárs Építészeti Központ 2015. március 5-8. között, hetedik alkalommal rendezi meg építészeti, urbanisztikai filmes seregszemléjét Budapesten.

részletek »


7. Budapesti Építészeti Filmnapok

A KÉK - Kortárs Építészeti Központ 2015. március 5-8. között, hetedik alkalommal rendezi meg urbanisztikai filmes seregszemléjét az építészet, a film és a design iránt érdeklődő közönségnek.

részletek »


OCTOGON 116. lapszám

Feltartott középső ujj, ez a címe a szerk.-nek, utalásként Frank O. Gehry október végi oviedói kis performanszára. Tudják, a Prince of Asturias prize átvétele után tartott sajtótájékoztatón a mester ezzel az univerzális gesztussal kísérte véleményét, miszerint a mai világban felépülő épületek és a tervek 98 százaléka tiszta szemét.

részletek »


Valódi tér-idő utazás az YBL Egyesülettől

Egy fiatalokból álló alkotócsoport az Ybl Bicentenárium záróünnepén azzal tiszteleg a 200 éve született mester előtt, hogy egy interaktív 3D-s animáció segítségével a FUGA-Budapesti Építészeti Központban bejárhatóvá teszi Ybl Miklós romantikus stílusú nagymágocsi magtárépületét, felhívva a figyelmet a műemlék valós állapotára és a ...

részletek »


10. alkalommal jelentkezik Média Építészeti Díja

November 27-én rendezik meg a Média Építészeti Díjának tizedik, jubileumi díjátadóját az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

részletek »


Ybl Miklós makettkiállítás a Nemzeti Múzeumban

A Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kara a Budapest Fővárosi Levéltárral együttműködésben hallgatói makettek bemutatásával emlékezik meg névadó mestere születésének 200. évfordulójáról.

részletek »


Magyar díjazottak a Holcim Awards-on

Átadták a 2 millió dollár összdíjazású, negyedik alkalommal meghirdetett Holcim Awards fenntartható építészeti világverseny afrikai és közel-keleti régiójának díjait Bejrútban. A versenyen a pécsi Szabadics Attila és Rácz Mónica (ArchSus Csoport) menekülttáborokban létesítendő egészségügyi központ és iskola tervét különdíjjal ...

részletek »


Íme az év építészeti fotói

Ez volt a harmadik építészeti fotópályázat azóta, hogy 2012-ben a Magyar Építőművészek Szövetsége díjat alapított “Az év építészeti fotója” címmel.

részletek »


Vitorlásverseny Ybl születésének 200. évfordulóján

Idén hetedik alkalommal rendezték meg a mára hagyományosnak számító Építész Regattát a Balatonon. Szeptember 12-14. között a Balatonlellétől Keszthelyig tartó versenyen a hazai építésztársadalom szereplői képviseltették magukat.

részletek »