Bejelentkezés

Kiemelt esemény ajánló


Események, díjak

XII Nemzetközi Építészkongresszus

2015. március 7-én a XII. Nemzetközi Építészkongresszushoz kapcsolódva nemcsak nemzetközi konferenciának, de több kiállításnak is helyt ad a Várkert Bazár. Budapestre érkezik Erick van Egeraat, Herman Hertzberger, Francine Houben, Emiel Lamers, Magyar Péter.

részletek »


ArchDaily díjazott a Fővám és a Gellért

Évről évre díjak százait kapják meg építészeti alkotások világszerte. Egyfajta túlpörgött PR-iparág épült rá a kreativitás hagyományos kommunikációs csatornáira. Várható volt, hogy ez a folyamat inflációt generál, aminek következtében ma már a díjak töredékének végeredményéről érdemes egyáltalán beszámolni is.

részletek »


Wienerberger Brick Award 2016

A Wienerberger kiemelkedő téglaépületek nevezését várja a 2016-os Brick Awardra, melyen most először építészek is nevezhetik munkáikat. Az építészeti kritikusok, újságírók és építészek 2015 március 31-ig adhatják be pályázatukat.

részletek »


Építészeti Filmnapok 2015: a részletes program

A KÉK - Kortárs Építészeti Központ 2015. március 5-8. között, hetedik alkalommal rendezi meg építészeti, urbanisztikai filmes seregszemléjét Budapesten.

részletek »


Megjelent az OCTOGON 117. lapszáma

Megjelent az Octogon magazin legújabb száma! Az idei elsőnkben - és csak nálunk - a Nanavízió ifjú tervezőinek (Pajer Nóra, Soltész Noémi, kettősük kiegészült Korompay Attilával) első jelentősebb megbízásáról olvashatnak: egy mindössze 140 négyzetméter alapterületű, budaligeti családi lakról.

részletek »


7. Budapesti Építészeti Filmnapok

A KÉK - Kortárs Építészeti Központ 2015. március 5-8. között, hetedik alkalommal rendezi meg urbanisztikai filmes seregszemléjét az építészet, a film és a design iránt érdeklődő közönségnek.

részletek »


OCTOGON 116. lapszám

Feltartott középső ujj, ez a címe a szerk.-nek, utalásként Frank O. Gehry október végi oviedói kis performanszára. Tudják, a Prince of Asturias prize átvétele után tartott sajtótájékoztatón a mester ezzel az univerzális gesztussal kísérte véleményét, miszerint a mai világban felépülő épületek és a tervek 98 százaléka tiszta szemét.

részletek »


Valódi tér-idő utazás az YBL Egyesülettől

Egy fiatalokból álló alkotócsoport az Ybl Bicentenárium záróünnepén azzal tiszteleg a 200 éve született mester előtt, hogy egy interaktív 3D-s animáció segítségével a FUGA-Budapesti Építészeti Központban bejárhatóvá teszi Ybl Miklós romantikus stílusú nagymágocsi magtárépületét, felhívva a figyelmet a műemlék valós állapotára és a ...

részletek »


10. alkalommal jelentkezik Média Építészeti Díja

November 27-én rendezik meg a Média Építészeti Díjának tizedik, jubileumi díjátadóját az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

részletek »


Ybl Miklós makettkiállítás a Nemzeti Múzeumban

A Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kara a Budapest Fővárosi Levéltárral együttműködésben hallgatói makettek bemutatásával emlékezik meg névadó mestere születésének 200. évfordulójáról.

részletek »