Bejelentkezés

Kiemelt esemény ajánló


Kerti fények

Fantasztikus dolog, kertes házban élni! Minden évszakban megvan a maga sajátos gyönyöre annak, ha az ablakon kitekintve látjuk fáinkat, virágainkat, növényeinket.

Az év második felében, mikor az idő jóra fordul, és többet vagyunk a szabadban, nagyobb jelentőséget kap udvarunk, kertünk tisztasága, rendezettsége. Az ápolt, gondozott kertben (de házunk homlokzatában is) nem csak nappal, este is gyönyörködhetünk. Az irányított fénysugarak segítségével különleges, izgalmas világot teremthetünk.
Megfelelő kültéri világítás mellett egész este élvezhetjük a kültéri pompát, arról nem is szólva, hogy jelentősen javítja komfortérzetünket a betörés elleni védelemben.


A kültéri világítás esztétikai előnyei: a ház, illetve épület előnyinek kiemelése sötétedés után; növények, virágok, fák kiemelése a környezetből; kerti kutak, medencék, szobrok megvilágítása. Biztonsági előnyei: a kivilágított lépcsőkön, járdákon, utakon kevésbé veszélyes a közlekedés; egy jól kivilágított kertet vagy házat kevésbé tartanak jó célpontnak a betörők; valamint az ingatlan maga is sokkal elegánsabbá válik, így értéke is növekszik.Jó tanácsok: a kültéri világítás megfelelő IP védelemmel legyen ellátva; a dekoratív világítótesteket helyezzük előtérbe, kevésbé jó megjelenésű társaikat pedig rejtsük el a fák, bokrok mögé; nem kell nagyon erős fény, sötétben a kisebb teljesítményű izzók s messzire világítanak; legyünk tekintettel a szomszédokra, ne világítsunk be az ő területükre (a beleegyezésük nélkül); alkalmazzunk időkapcsolót vagy alkonykapcsolót az automatikus le és felkapcsoláshoz